Sliders – zložljivo kolo, ki je tudi skiro

Sliders je kolo, ki je istočasno tudi skiro.

Sliders je zložljivo kolo, ki je istočasno tudi skiro. Njegov edinstven dizajn okvirja brez zgornje prečne cevi namreč ponuja možnost, da ga odrivamo kot skiro. Se sprašujete kje je uporabnost tega hibrid? Gre za briljantno pogruntavščino, posebej za velika mesta, kjer si pešci in kolesari velikokrat delijo prostor. Na takih krajih (peš cone, ipd.) je treba kolo običajno potiskati ob sebi, namesto tega pa ga lahko zdaj potiskate udobno kot skiro, kar je hitreje kot peš, a vseeno precej varneje za mimoidoče. Zložite ga z rahlo brco v pedal, s krmilom pa ga lahko do ''počivališča'' potiskate kot ročno kosilnico.

Sliders je zložljivo kolo, ki je tudi skiro, saj njegov dizajn kombinira ključne lastnosti obeh prevoznih sredstev in je kot ta idealen za urbana okolja, kjer se dovoljene hitrosti drastično menjajo. Z njim se lahko prevažate tudi v krilu ali obleki, ne da bi tvegali uničenje obleke (veriga je namreč skoraj povsem skrita). Rahla brca v pedal in že se kolo razpolovi (v ”naravni velikosti” ga držita dva zgiba), to pa omogoča lažjo hrambo in transport.

Poleg unikatne zasnove in ročno izdelanega okvirja so tu tudi LED-luči (spredaj in zadaj), ročno izdelan usnjeni sedež z ujemajočo podsedežno torbico in napredni pesto, ki ne zahteva nobenega vzdrževanja.

PREBERITE ŠE: Olaf – skiro in pol slovenskega porekla na Kickstarterju

Sliders je leta 2013 prejel nagrado za dizajn, zdaj pa išče zagonska sredstva na Kickstarterju, kjer upa, da bo kapitaliziral na priznanju s strani strokovnjakov. Kupcem jih bodo v primeru uspeha začeli dostavljati marca 2016. Zakaj bi se moralo odločiti bodisi za skiro bodisi za kolo, ko pa lahko imate oboje v enem in to že za (preračunanih) 440 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni