fbpx

Sobotna Arheozabava: Faeton, sin sončnega boga Helija

Tokrat bomo na Arheozabavah v čarobnem duhu decembrskega časa pobegnili v pravljičnost antičnega sveta: v čas, ko se govori, da so ljudje še živeli skupaj z bogovi, da so po svetu strašile pošasti in da so junaki gradili boljši svet. Prisluhnili bomo pripovedi o Faetonu, sinu boga sonca ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Narodni muzej Slovenije - Prešernova, , Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
2,50 evra.

Tokrat bomo na Arheozabavah v čarobnem duhu decembrskega časa pobegnili v pravljičnost antičnega sveta: v čas, ko se govori, da so ljudje še živeli skupaj z bogovi, da so po svetu strašile pošasti in da so junaki gradili boljši svet.

Prisluhnili bomo pripovedi o Faetonu, sinu boga sonca Helija, ki je zaradi neposlušnosti skoraj uničil svet. Izvedeli bomo, kako so v Afriki nastale puščave in zakaj so tam ljudje črni.

V ustvarjalnem delu bomo izdelovali novoletne voščilnice ter različne okrasne predmete, s katerimi bomo polepšali naše domove.

Ker je december mesec, ko želimo preživeti čas s svojimi najdražjimi, vabimo tudi starše, da se brez doplačila pridružijo svojim otrokom pri poslušanju čudežnih zgodb in ustvarjanju.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.