SoNo arhitekti, sinonim za sodobno slovensko arhitekturo

Resort Kolpa.

V arhitekturnem biroju SoNo Arhitekti je združena nova generacija slovenskih arhitektov, ki ustvarjajo sodobno, kvalitetno arhitekturo, ki nastaja kot preplet arhitekturne teorije, študija in raziskav lokacij, inovacij in preizkušanja novih materialov ter načinov gradnje.

03-avantgarde_1
Zanimiva fasada hiše Avantgarde 3.

Arhitekturni biro SoNo Arhitekti združuje novo generacijo slovenskih arhitektov, ki preko prepleta arhitekturne teorije študija in raziskav lokacij, inovacij in preizkušanja novih materialov ter načinov gradnje ustvarjajo sodobno, kvalitetno arhitekturo. Delujejo v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji in se lahko pohvalijo z zelo zanimivim spektrom projektov. Prepoznavne lastnosti projektov biroja so pretočne in dinamične, obenem pa kompleksne, nekonvencionalne zgradbe, ki vedno znova težijo k najboljši umestitvi v okolje, prepoznavanju naročnikovih želja in potreb ter funkcionalnim izkoristkom naravnih danosti, ki se kažejo v inovativnih tlorisnih rešitvah. Ekipo sestavljajo štirje sodelavci Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović in Oliver Rose. Trenutno se ukvarjajo z svojim najpomembnejšim projektom doslej; oblikujejo namreč paviljon, ki bo Slovenijo zastopal na svetovni razstavi Expo 2015, ki bo med 1. majem in 31. oktobrom potekala v Milanu.

PREBERITE ŠE: Velenje – najmlajše slovensko mesto dobilo novo promenado

Dodatne Informacije

Več informacij: sono.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hiša v puščavi: monolit, ki se vije okoli naravne skale