fbpx

Sony World Photography Awards 2016: med zmagovalci tudi Slovenec

Sony World Photography Awards 2016 med zmagovalci tudi Slovenec

Oglejte si zmagovalne fotografije Sony World Photography Awards 2016, največjega fotografskega natečaja na svetu, ki je že devetič pod drobnogled vzel fotografski izkupiček preteklih 12 mesecev na svetovni ravni. Med zmagovalci najdemo tudi Slovenca Andreja Tarfilo, ki se je okitil z naslovom zmagovalca nacionalnega tekmovanja in svetovnega zmagovalca kategorije potovanje v odprtem tekmovanju. V konkurenci rekordnih 230.103 prijavljenih del je sicer žirija za najboljšega fotografa prepoznala Asgharja Khamseha in njegovo serijo pretresljivih portretov ''Ogenj sovraštva'', s čimer mu je na slovesni razglasitvi v Londonu podelila tudi častni fotografski naziv L'Iris d'Or.

Znane so zmagovalne fotografije največjega svetovnega fotografskega natečaja Sony World Photography Awards 2016, ki letos teče že deveti krog. Svetovna fotografska organizacija WPO oziroma častna žirija je imela letos najbolj polne roke dela do zdaj.

Zmagovalna fotografija iz Slovenije.
Zmagovalna fotografija iz Slovenije.

Na natečaj se je namreč prijavilo rekordih 230.103 del iz 180 držav, najbolj pa je ocenjevalce prepričal iranski fotograf Asghar Khamseh s serijo portretov ”Ogenj sovraštva” (”Fire of Hatred”), ki prikazuje žrtve napada s kislino.

PREBERITE ŠE:

Zmagovalna fotografija odprtega tekmovanja ''Enchanted Bamboo Forest'' (Kei Nomiyama).
Zmagovalna fotografija odprtega tekmovanja ”Enchanted Bamboo Forest” (Kei Nomiyama).

Poleg absolutnega zmagovalca so v Londonu razglasili tudi zmagovalce nacionalnega tekmovanja (tu je med drugim slavil Andrej Tarfilo) in ostalih kategorij (umetniških, dokumentarnih, študentskega in mladinskega tekmovanja, izjemnega prispevka k fotografiji) in odprtega tekmovanja (tudi tu je v kategoriji potovanje slavil Andrej Tarfilo), ki je bilo namenjeno ljubiteljskim fotografom. Med ”amaterji” je zmaga romala na Japonsko. Slavil je namreč Japonec Kei Nomiyama s fotografijo ”Začarani bambusov gozd”.

Vas je katera izmed fotografij navdihnila? Prijave na 10. svetovni fotografski natečaj Sony World Photography Awards se odprejo 1. junija 2016.

Dodatne Informacije

Več informacij:
worldphoto.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!