Sonyjev malček z najhitrejšim ostrenjem na svetu

Zadnjič posodobljeno: :

Znano je, da je Sony vedno v koraku s časom in tehnologijo. Tisti, ki jim pri fotografiranju težave povzroča avtomatsko ostrenje, bodo nad njihovim novim foto malčkom navdušeni – prihaja namreč digitalni fotoaparat z najhitrejšim avtofokusom na svetu.

Osnovne Informacije
Znamka

Sony

Model

Alpha a6000

Cena

477€

Trgovina

Sony

Sonyjev Alpha a6000 se ponaša z izredno hitrim sistemom ostrenja, po besedah podjetja celo najhitrejšim hibridnim avtofokusom na svetu in združuje 179 točk faznega in 25 točk kontrastnega ostrenja. Kot naslednik brezzrcalnega digitalnega fotoaparata NEX-6 je Alpha a6000 bolj kompakten in izredno tanek – le 1,8 centimetra – ter tehta le 340 gramov.

Sonyjev malček z najhitrejšim avtofokusom na svetu.
Sonyjev malček z najhitrejšim avtofokusom na svetu.

Nova foto igračka ima vgrajen senzor APS-C s 24,3 milijona slikovnih pik in najnovejši Sonyjev slikovni procesor Bionz X, ki zagotavlja jasne in podrobne slike z nizko stopnjo šuma ter omogoča snemanje izostrenega predmeta med gibanjem s hitrostjo do 11 sličic na sekundo.

Čeprav LCD premikajoč se zaslon ne deluje na dotik, je mali Alpha a6000 nadvse priročen. Z vgrajeno Wi-Fi povezavo se lahko povežemo z drugimi napravami, kot so pametni telefoni ali tablični računalniki, obenem nam ponuja tudi možnost NFC seznanjanja, obstajajo pa tudi številne aplikacije, ki jih fotoaparat podpira. S StarTrail aplikacijo bomo s time funkcijo (time laps) lahko v objektiv ujeli prekrasno nočno nebo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tu je Apple Watch 6: najboljša pametna ura na svetu