Spakirajte kovčke, cela Švedska je na Airbnbju!

Neomejeno število ležišč in kopalnic, hrana kamorkoli se obrneš, svežega zraka dovolj za izvoz in panoramski razgled! Kakšno luksuzno letovišče mora to biti, se sprašujete, kaj? Pa ni. Je kar cela država, Švedska bolj natančno. Je to hec ali gre za nov način turistične promocije preko popularnih spletnih platform?

Že kar nekaj domiselnih objav smo lahko videli na strani Airbnb, recimo, nočitev v najbolj znanemu glasbenemu studiu Abbey Road ali pa v enajstih gradovih v Italiji itd. A tale najbrž prekaša kar vse. Allemansrätten oz. ‘svoboda raziskovanja’ je oblika potovanja, na katerega te Švedska na domiseln način zdaj vabi. Na Airbnbju lahko tako izbirate med 9 pokrajinami te severnoevropske države, od stockholmskega kamnitega arhipelaga, narodnega parka Sarek pa do plaž ob Baltiku. Na poti boste lahko srečali trop jelenov, ujeli kakšno ribo ali pa iz kanuja občudovali Rogen.

PREBERITE ŠE: ŠVEDSKA JE PRVA DRŽAVA NA SVETU Z LASTNO TELEFONSKO ŠTEVILKO


No, seveda se ne da plačati rezervacije prek Airbnbja, lahko pa tam najdete vrsto napotkov in namigov, ki vam bodo na poti prišli zelo prav. Če ste bolj raziskovalne narave, je tole pisano prav na vašo kožo.

Galerija slik: Švedska je na Airbnbju

Dodatne Informacije

Več informacij:
sweden.withairbnb.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!