fbpx
Foto: IG @official_ceceliaahern

Štiri knjige, ki bodo vsaki ženski pokazale, da je močnejša, kot si misli

Zadnjič posodobljeno: :

Knjige pogosto veljajo za učitelje življenja in da je to res, potrjujejo tudi knjige na našem seznamu, zlasti za ženske.

Te knjige bodo vsaki ženski pokazale, da je močnejša, kot si misli, in da se lahko iz kakršne koli situacije, ne glede na to, kako težka je, izvleče kot še boljša oseba, ki bo zgled okolici, zlasti mladim dekletom.

Namig: V kolikor želite dodatne popuste Amazon Prime, nižjo poštnino ter dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME

P. S. Ljubim te (P.S. I Love You)

Cecelia Ahern

Da lahko smrt zakonca včasih vpliva na nas celo bolj kot lastna bolezen, je pokazala ljubljena Holly v svetovni uspešnici P.S. Ljubim te. Smrt ljubljene osebe je ena največjih bolečin, ki jo človek lahko doživi, in Holly ni bila nobena izjema.

Po ljubezenski zgodbi iz pravljice je urok nenadoma prekinila Gerryjeva bolezen, toda ker je vedel, da mu ostane malo časa, je ženi eno leto po smrti pustil 12 pisem, da ji olajša postopek žalovanja. Čeprav se sprva zdi, da Holly ne bo nikoli več ista in da je umrla skupaj s svojim ljubljenim partnerjem, se korak za korakom nauči, kako se vrniti v svoje življenje, kako uživati v sončnih žarkih, skodelici kave, kako vstati iz postelje.

Kako ji uspeva leta pozneje, priča roman, izdan lani, Klub P. S. Ljubim te (Postscript), s katerim je Holly znova odprla stare rane, a našla novo moč.

Zadnja posodobitev 2021-12-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Zadnja posodobitev 2021-12-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Becoming

Michelle Obama

Nekdanja ameriška prva dama je ena tistih javnih osebnosti, ki jih občudujemo z razlogom. Michelle je bila že od samega začetka feministka in vedela je, da vloga prve dame pomeni iskreno podporo njenemu možu in da vloga sama po sebi obstaja zaradi moškega. In medtem ko so številne druge ženske, ki so bile pred njo, to vlogo izvajale zgolj figurativno, z neizogibnimi javnimi nastopi, običajno centimeter za moževim hrbtom, je Michelle izbrala drugačno pot in tako odprla pot številnim dekletom, ki jim je vzor.

Knjige so učitelji življenja in nas lahko tudi naučijo, kako verjeti vase in spoznati, da smo močnejši, kot mislimo.

Odkrito povedano, v knjigi Becoming Michelle razkriva svoj boj za materinstvo, nestrinjanje z Barackovimi političnimi ambicijami, izkušnjo življenja pod povečevalnim steklom in na koncu prilagajanje na povsem novo življenje po dveh mandatih v Beli hiši.

V času mandata svojega moža se je potrudila, da je čim več dekletom odprla pot v šolo, jih naučila, kako se spoštovati, in jim dala vedeti, da ni sanj, ki se ne bi mogle uresničiti. S svojim pristopom k vključevanju je postala ena najvplivnejših in najbolj priljubljenih žensk našega časa.

Pomagala je ustvariti najbolj prisrčno in odprto Belo hišo v – ne samo s svojimi feminističnimi pogledi, temveč tudi s pogledom na bolj zdravo in aktivno življenje, s tem, da je stala ob stala ob možu, ne za njim, ko se je srečeval z nekaterimi od najtežjih trenutkov v zgodovini sodobne Amerike.

Vključena je bila tudi v knjigo Good Night Stories for Rebel Girls avtoric Francesce Cavallo in Elene Favilli, svetovne uspešnice, ki je spremenila potek razvoja otroške književnosti.

Zadnja posodobitev 2021-12-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Drugi spol (The Second Sex)

Simone de Beauvoir

Drugi spol je zagotovo knjiga, namenjena bolj zahtevnim in izkušenim bralcem, ki velja za osnovno literaturo feminizma, a teh skoraj osemsto strani je vredno prebrati, saj vam bodo pomagale, da na svoje življenje pogledate z druge perspektive. Knjiga je bila prvič objavljena leta 1949, ko je seveda ogorčila moške, pa tudi nekatere ženske.

Z izčrpnimi raziskavami o položaju žensk v družbi skozi zgodovino, o izzivih zakonske zveze in materinstva ter o možnosti, da se ženske same odločijo, ali bodo postale matere in soproge ali ne, o spolnosti, nedolžnosti, o delu žensk, o literarnih ženskih likih in številnih drugih temah, poskuša avtorica prodreti v žensko bistvo in vse to zavije v filozofsko smer eksistencializma.

S temi in drugimi zelo pomembnimi vprašanji in odgovori je Simone prišla do zaključka, da se ženska ne rodi, ampak to postane. Na koncu svoje knjige poda jasne smernice, kako se osvoboditi okov patriarhata in biti samozavedna in svobodna ženska, ki bo v življenju počela samo tisto, kar si bo izbrala. Na koncu nam pokaže, da ni ničesar, kar ženska ne bi mogla preživeti.

Zadnja posodobitev 2021-12-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Girl, Wash Your Face

Rachel Hollis

Nekoliko drugačna in šaljiva knjiga je vsekakor Girl, Wash Your Face avtorice Rachel Hollis, ene najslavnejših blogerk na svetu, ki je pred nekaj leti odprla izjemno uspešno spletno stran TheChicSite, kjer ženskam po vsem svetu pomaga z življenjskimi nasveti in brez obotavljanja razkriva svoje kaotično življenje. Vsak od nas naleti na težave, se počuti ničvrednega, premaganega zaradi življenja, vendar avtorica odkriva, kako se spopasti s tem, in našteva praktične strategije, ki so ji pomagale.

Najpomembneje pa je, da poudarja, da mora ženska narediti vse, kar je v njeni moči, da postane srečna in samozavestna ženska, kakršna si je že od nekdaj želela biti. Življenje je tukaj zato, da ga živimo na polno, ne glede na vse stranske ceste, trnje in kamenje, s katerimi se srečujemo. In če ženska kaj zmore, je to to, da bo iz vsake težke zgodbe, v kateri se znajde, izšla še močnejša!

Zadnja posodobitev 2021-12-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!