fbpx
Foto: Altin Ferreira/Pexels

Štiri laži, ki jih partnerju nikoli ne smemo izreči (a jih prepogosto)

Včasih t.i. bele laži ali izkrivljanje resnice ne škodujejo odnosu, recimo, ko želite preprečiti nepotreben prepir zaradi nečesa resnično nepomembnega. Obstajajo pa tudi tiste laži, ki lahko odnosu zelo škodujejo.

Obstajajo štiri vrste laži, ki jih nikoli ne smete izreči, saj lahko uničijo tudi najboljše odnose.

Nobeno razmerjeni popolno, a dober in kakovosten odnos temelji na iskrenosti. Zato se izogibajte laganju o spodnjih stvareh in poskušajte vaš odnos graditi na zaupanju in spoštovanju.

1. Laganje o zvestobi

Je na žalost zelo pogosto v partnerskih zvezah, saj samo še poslabša celotno situacijo. Morda si lažete in govorite, da želite na tak način zaščititi svojega partnerja, a v resnici ščitite sebe. Ne glede na to, ali gre za varanje ali za spogledovanje, molčanje ali laganje o zvestobi ni pravi način komunikacije. Laž ima kratke noge in na koncu vedno, zapomnite si, vedno, pride na površje. In če vas partner ujame na laži, ga boste s tem še bolj prizadeli.

Če ste bili pogumni, ko ste se odločili za nezvestobo, zberite pogum tudi zdaj in bodite odkriti s partnerjem. Priznanje nezvestobe ne bo vedno vodilo do razpada odnosa. Če se potrudite in če si to želi tudi partner, lahko najdete način, kako si povrniti zaupanje in intimnost.

via GIPHY

2. Laganje o lastnih občutkih

Da bi se izognili prepirom, ljudje v partnerskih odnosih pogosto rečejo, da je vse v redu, da ni nič narobe. Vendar je prekrivanje vaših občutkov lahko tako boleče, kakor je boleče laganje.

Če vas je partner ranil, mu to povejte. Skrivanje občutkov vam ne bo prineslo nič pozitivnega. Pomanjkanje odkritosti in zaupanja bo pri partnerju povzročilo le jezo, kar lahko privede do nepremostljivih težav v odnosih.

V kakovostnem razmerju partnerji želijo vedeti, zakaj je druga stran vznemirjena, in storiti vse, kar je v njihovi moči, da izboljšajo in popravijo situacijo. Zato bodite iskreni do partnerja in mu povejte, kako se počutite, tudi če v resnici sploh ne želite govoriti o tem.

3. Laganje o finančnem položaju

Ko gre za dolgoročno ali resno partnersko zvezo, je lahko laganje o finančnem položaju, v katerem ste, zelo škodljivo. Če ste prejeli povišico ali ste se zadolžili, ima vaš partner pravico vedeti.

via GIPHY

4. Laži v spolnosti

Raziskave so pokazale, da 87 odstotkov ljudi  vsaj enkrat v življenju med spolnim odnosom hlini vrhunec. Seveda spolni odnos ni vedno popoln, ampak o tem, ali v njej uživate ali ne, vam res ni treba lagati. Razlog je preprost. Če partnerju ne poveste, da to, kar počne, ne deluje, kako naj ve, da nekaj ne deluje?

Mnoge ženske hlinijo vrhunec, ker se bojijo, da bo to negativno vplivalo na ego njihovega partnerja, resnica pa je, da njegovo zadovoljstvo izvira iz vašega užitka. Najboljši pristop je, da iskreno poveste svoje želje. Povejte jim, kateri gibi so vam všeč in kateri ne. Lahko mu nežno prišepnete, da bi poskusili nekaj drugačnega, ali pa ga z rokami usmerite na pravo pot.

V vsakem primeru – ne lažite! Od tega nobeden od vaju nima koristi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!