fbpx

StoryLink: Slovenska dobrodelna platforma za pomoč otrokom v stiski

StoryLink

StoryLink je globalna dobrodelna platforma, kjer lahko vsi otroci v stiski anonimno delijo svojo zgodbo, ljudje s celega sveta pa enostavno z nekaj kliki prispevajo sredstva za nakup izdelkov, ki jih ti otroci potrebujejo. Za spletnim portalom stoji prvi slovenski neprofitni start-up, ki želi s pomočjo tehnologije otrokom iz socialno ogroženih družin zagotovi srečnejše otroštvo.

Globalna dobrodelna platforma za otroke v stiski, StoryLink, je plod slovenskega znanja. Splavil ga je prvi slovenski neprofitni start-up, ki želi s pomočjo tehnologije zagotoviti srečnejše otroštvo otrokom iz socialno ogroženih družin. In kako deluje? Gre za spletni portal, kjer lahko otroci v stiski anonimno delijo svoje zgodbe, ljudje iz celega sveta pa z le nekaj kliki prispevajo sredstva za nakup izdelkov (oblačil, šolskih in higienskih potrebščin, izpolnijo pa tudi kakšno skrito željo kot je žoga, figurica, ipd.), ki jih ti otroci potrebujejo. Ko je zbranih dovolj sredstev, izdelek naročijo, naloga trgovcev pa je, da ga dostavijo otroku na dom. S tem StoryLink zagotavlja osnove potrebščine otrokom, a jih pri tem ne stigmatizira.

PREBERITE ŠE: Kako darilo zaviti hitro in preprosto

Ekipa StoryLink, ki je splavila dobrodelni projekt.
Ekipa StoryLink, ki je splavila dobrodelni projekt.

Družine, ki se znajdejo na dobrodelni platformi StoryLink, predlaga Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, ki je tudi partner pri projektu. Zavod StoryLink s tem zagotavlja, da donacije potujejo v prave roke. Vsi finančni prispevki so 100-odstotno porabljeni za nakup izbranega izdelka, transakcije pa so tudi javno objavljanje, da vsak donator ve, kam je šel njegov denar.

Dodatne Informacije

Več informacij:
storylink.io

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.