Subaru VIZIV-7 SUV – SUV Veliki: pripravljen, da si pokori vse terene in tekmece

Subaru VIZIV-7 SUV

Subaru se ne more pritoževati nad prodajo svojih terenskih vozil, kljub temu pa že od leta 2012, ko je na tekoči trak poslal Tribeco, ni predstavil velikega SUV-ja. Naslednjega velikana napoveduje koncept Subaru VIZIV-7 SUV, sedemsedežni športni terenec, ki ga je Subaru predstavil na avtosalonu v Los Angelesu. Serijski model bo največji Subaru do zdaj.

Subaru ni zaspal na lovorikah in kljub odlični prodaji še naprej skrbi za podmladek svojih terenskih vozil. Koncept Subaru VIZIV-7 SUV (ime izhaja iz besedne zveze Vision for Innovation) je napoved novega velikega SUV-ja, ki pa ne bo naslednik Tribece, ki jo je v pokoj poslal pred dvema letoma.

Subaru VIZIV-7 SUV je napoved novega velikega SUV-a, ki naj bi v prodajne salone zapeljal leta 2018.
Subaru VIZIV-7 SUV je napoved novega velikega SUV-ja, ki naj bi v prodajne salone zapeljal leta 2018.

Od tedaj se ni čisto zares vedelo, ali bo Subaru še vztrajal pri orjaških SUV-jih, razmere na trgu pa so naredile svoje in Subaru zato ničesar ne prepušča naključju. Ljudje si želijo veliki SUV in dobili ga bodo. ‘Napovednik’ za novega korpulentneža se ponaša s trimetrsko medosno razdaljo, v dolžino meri 5,2 metra, v širino 2 metra in višino 1,8 metra.

Velik, večji, Subaru VIZIV-7 SUV.
Velik, večji, Subaru VIZIV-7 SUV.

Vse to obljublja prostorno potniško kabino, ki sprejme sedem oseb – tri sedežne vrste – in izobilje prostora za noge. Aktualni Subaru Outback je v primerjavi z njim pravi palček, saj je krajši za skoraj 40 centimetrov.

PREBERITE ŠE: Alfa Romeo Stelvio: Alfin prvi SUV konkurenci nagnal strah v kosti


Kaj dosti več tehničnih specifikacij o terencu, ki odseva znamkine vrednote – varnost, zanesljivost in zmogljivost –, še ni znanega, ugiba pa se, da ga bo gnal dvolitrski turbo motor. Ker bo z njim napadel tudi ameriški trg, pa zna pod pokrovom nositi tudi 3,6-litrski šestvaljni bokser. Ga bomo klicali Ascent? Subaru je namreč nedavno zaščitil to ime. Pristoji mu lepo … Serijski model naj bi na tekoči trak zapeljal v prvi polovici leta 2018. Da boste lažje počakali, si lahko oči popasete na prvih fotografijah in videoposnetku (glej zgoraj).

Galerija – veliki SUV Subaru VIZIV-7 SUV:

Dodatne Informacije

Več informacij:
subaru-global.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!