Om vi inte kan ägna oss åt en hälsosam kost under den tröttsamma arbetsveckan så unnar vi oss åtminstone under helgen en hälsosam kost bestående av främst frukt, grönsaker och osötade vätskor.
Med sadeži najraje posežimo po ananasu, saj vsebuje veliko vode, vitaminov in vlaknin ter se uspešno bori proti odvečnim maščobnim blazinicam. Zeleni čaj bo v veliko pomoč pri detoksifikaciji organizma, ovsena kaša pa bo prečistila naš prebavni trakt. Izogibajmo se soljenju in sladkanju jedi in popijmo vsaj dva litra nesladkanega čaja ali vode dnevno.
1. dan (petek)
Frukost: 100ml grenivkinega soka, skodelica nesladkanega zelenega čaja, smoothie iz banane, gozdnih sadežev, lanenega semena (ena žlica) in 100 ml mandljevega ali riževega mleka.
Mellanmål: polovica narezanega ananasa.
Lunch: sezonska solata in lahka zelenjavna mineštra.
Middag: lososov file z žara, 100g kuhanega krompirja in 100g kuhanega stročjega fižola.
2. dan (sobota)
Frukost: skodelica nesladkanega zelenega čaja, skodelica ovsene kaše z jogurtom in nasekljano banano.
Mellanmål: polovica narezanega ananasa.
Lunch: sezonska solata, 100g polnozrnatih testenin testenin, omaka iz sveže zelenjave in malce parmezana.
Middag: zelenjavna mineštra, popečena piščančja prsa, kuskus v solati.
3. dan (nedelja)
Frukost: 200ml nesladkane limonade, skodelica nesladkanega zelenega čaja, skodelica nasekljanega sadja z jogurtom in pestjo mešanih oreščkov.
Mellanmål: skodelica zelenega čaja brez sladkorja, polovica narezanega ananasa.
Lunch: sezonska solata, jajčna omleta s paradižnikom in špinačo, 2 kosa polnozrnatega kruha.
Middag: kvinoja s svežo zelenjavo in pelati. Potresimo s mocarelo in zapečimo v pečici.