fbpx

Joaquim Sousa med en chokladdessert som blommar som en blomma

Sladica ali umetnina?

Portugalski chef Joaquim Sousa, ki trenutno dela v restavraciji & baru Ipsylon v hotelu The Oitavos v Lizboni, je eden tistih chefov, ki so hkrati umetniki, saj krožnike in sestavine jemljejo kot za platna in ustvarjalne pripomočke. Njegovo največja delo je prava svetovna atrakcija, če lahko tako rečemo o hrani. Gre za čokoladno sladico, ki na prvi pogled deluje kot kroglica, a ko jo ''zalijete'' z vročo smetano, se razpre kot cvet rože v pohitrenem posnetku.

Ljudje jemo z očmi, česar se dobro zaveda tudi chef Joaquim Sousa från Ipsylona, ki ustvarja sladice z aranžmaji, ki bi prej sodile v umetniško galerijo, kot pa na mizo restavracije. V svetovno javnost ga je iztrelila njegova čokoladna sladica, ”interaktivni” posladek, ki zacveti kot roža, a le, če desert oskrbite z vročo smetano. Tedaj se zgodi magi in iz nečesa dokaj običajnega nastane nekaj prečudovitega.

LÄS MER: Recept: Lätt saftig blåbärspaj

In medtem, ko prek YouTuba vse bolj številčno in kot te dni znanilke pomladi na travnikih, cveti njegova čokoladna sladica na zaslonih, si v restavraciji manejo roke, saj jim posel zaradi tega še bolj blommar.

Preverite še druge ”umetnine” Joaquima Souse:

Mer information

Mer om författaren:
www.facebook.com

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.