Vilken typ av kakor gillar du bäst? Mjuk och seg eller tunn och krispig? Om det bara fanns ett kakrecept för att tillfredsställa alla smaker, eller hur? Även om vi får vänta ett tag på detta har vi äntligen fått reda på vilka knep som kan användas för att baka kakor efter din egen smak. Så låt oss se vad vetenskapen säger om hur man bakar den bästa kakan i vårt liv...
Veš, kako speči najboljši piškot na svetu? Znanost ima odgovor! Znanost? Znanost in kulinarika sta vsekakor povezani področji in najbrž se strinjate, da je najlepše eksperimentirati prav v kuhinji. Ker se bližajo prazniki in ker nam znanost lahko ponudi marsikateri odgovor na vprašanja, povezana s pripravo, kuhanjem in peko hrane, smo tokrat raziskali, kakšni kuharski triki se skrivajo za peko popolnih piškotov.
Hrustljavi, mehki, tanki, napihnjeni … Vsak piškot ima svojo majhno skrivnost. Pa poglejmo, kaj je treba dodati klasičnemu receptu za piškote, da ti postanejo …
LÄS MER: Höstrecept: läcker lecinagryta med sötpotatis och pumpa
Mehki: dodajte 2 dodatni skodelici moke.
Hrustljavi z mehko sredico: uporabite ¼ čajne žličke pecilnega praška in ¼ čajne žličke sode bikarbone.
Rjavo zapečeni: pečico nastavite na več kot 180 stopinj.
Žvečljivi: uporabite večnamensko moko.
Prav takšni kot iz trgovine: namesto masla uporabite margarino.
Debeli in manj hrustljavi: zmes zamrznite in jo dajte iz zamrzovalnika 30 minut pred peko.
Kot torta: uporabite več sode bikarbone, ki piškote dobesedno napihne.
Še boljši: če boste maso pred peko zamrznili za 24 ur, bodo imeli piškoti še več okusa.
Poenoteni: če vas skrbi videz piškotov, polovico sladkorja nadomestite z agavinim sirupom.