Är du intresserad av de bästa recepten på varm choklad? Visst gör man det, för varm choklad är en dryck som man kan dricka från hösten, när kylan visar tänderna, ända fram till april. För att göra den kalla årstiden så söt som möjligt har vi förberett 5 av de bästa recepten på varm choklad som kommer att få dina smaklökar att tacka dig... och din kropp också, för du kommer att värma upp den bra.
Tu so Det bästa recept på varm choklad, s katerimi boste omamili vse okoli oss själva, ker resnično ne vemo, kdo se lahko upre karameli, cimetu in piškotom, združenim s kremasto čokolado …
PIKANTNA VROČA ČOKOLADA S CIMETOM
INGRIDIENTER:
- 250 ml mjölk
- 3 skedar kakao
- žlica javorjevega sirupa
- polovica žlice cimeta
- polovica žlice čilija v prahu
- ⅓ žlice kajenskega popra
- nypa salt
- smetana in cimetove palčke (po želji)
FÖRBEREDELSE:
V posodo srednje velikosti vlijte mleko in ga segrejte na srednji temperaturi. Mleku dodajte javorjev sirup, kakav in začimbe ter sestavine mešajte, dokler ne nastane kremasta tekstura. Napitek vlijte v kozarce, za boljši okus pa dodajte smetano in cimetove palčke.
VROČA ČOKOLADA Z ROBIDO
INGRIDIENTER:
- 200 g svežih ali zamrznjenih robid
- 3 matskedar strösocker
- žlica vode (če uporabljate sveže robide)
- 1/2 čajne žličke vaniljevega izvlečka
- 720 ml polnomastnega mleka
- 120 g temne čokolade
FÖRBEREDELSE:
Če uporabljate zamrznjene robide, jih pustite na toplem 30 minut, da se odtali led. Ko so dovolj mehke, jih v kozici skupaj s sladkorjem v prahu postavite na kuhalno ploščo in kuhajte na zmerni toploti približno 5 minut, dokler robide niso mehke in tekoče. Če uporabljate sveže robide, pa jih kuhajte s sladkorjem v prahu in dodajte žlico vode.
Kuhane robide precedite skozi sito, zato da ločite sok od semen (ki jih zavržete). Segrejte mleko, v tem času pa v mešalnik dodajte vaniljev izvleček in čokolado. Čez sesekljano čokolado prelijte vroče mleko in zmes pustite minuto stati.
Žlico robid dajte na stran, preostanek pa vlijte v mešalnik k čokoladi. Mešajte, dokler pijača ni penasta. Po okusu sladite. Nalijte pijačo v kozarec in na vrh polijte žlico robid, lahko pa dodate tudi smetano, penice.
VROČA ČOKOLADA Z OREO PIŠKOTI
INGRIDIENTER:
- 500 ml polnomastnega mleka
- 60 g mešanice za vročo čokolado, ki jo lahko kupite v trgovini
- 6 oreo piškotov
- stepena smetana in zdrobljen piškot za okras (po želji)
FÖRBEREDELSE:
V majhni ponvi segrejte mleko, ki ne sme vreti. Nato v mešalniku združite vroče mleko, piškote in mešanico za vročo čokolado. Mešajte, dokler piškotki niso popolnoma zdrobljeni in enako velikih kosov. Ko je pijača pripravljena, jo lahko okrasite s smetano in zdrobljenimi piškoti.
TRADICIONALNA VROČA ČOKOLADA
INGRIDIENTER:
- 1440 ml polnomastnega mleka
- 480 ml smetane
- 100 g strösocker
- 226 g polsladke čokolade
- 21 g kakavovega praha
- 2 čajni žlički vaniljevega izvlečka
- penice, čokoladni sirup, karamela (po želji)
FÖRBEREDELSE:
Vse sestavine združite v počasni kuhalnik, katerega temperatura naj ne bo previsoka. Premešajte zmes, da se sestavine dobro združijo, predvsem bodite pozorni na kakav, ki ne sme plavati na vrhu tekočine. Na nizki temperaturi kuhajte sestavine šest ur ali štiri ure na višji temperaturi, na vsakih 45 minut pa jih premešajte. Ko je vroča čokolada pripravljena, jo postrezite s prelivi po svojem okusu. Ostanke shranite v hladilniku in pogrejte na kuhalni plošči ali v mikrovalovni pečici.
CHEESECAKE VROČA ČOKOLADA
INGRIDIENTER:
- 250 ml mjölk
- 1/4 čajne žličke vaniljevega izvlečka
- 65 g bele čokolade
- 5 žlic kremastega sira
- (graham) krekerji in smetana za okras (po želji)
FÖRBEREDELSE:
V ponvi srednje velikosti segrejte mleko, ki ne sme vreti. Temperaturo kuhalne plošče znižajte, v veliko pa dodajte sir, vaniljev izvleček in belo čokolado. Mešajte, dokler se sestavine ne stopijo in združijo. Vročo čokolado vlijte v kozarec in napitek okrasite s krekerji in smetano.