Kljub poplavi prehranskih dodatkov, ki nam jih danes ponuja prehrambena industrija ne smemo pozabiti na zeleno algo iz rodu Spirulina, saj na naraven način uravnovesi in okrepi naše zdravje. Tokrat vam ponujamo slasten recept za sveže pečen kruh s čudežno algo, ki vam bo zagotovil dovolj energije in več moči.
Spirulina je odlično celostno živilo, ki nadomešča izolirane vitamine in minerale. Je močan antioksidant, vključno z vitamini B1, B6, C in E. Pomaga preprečevati celično škodo zaradi prostih radikalov, ki so povezani z razvojem bolezni kot so rak, artritis, bolezni srca, sive mrene in prezgodnje staranje. Poleg tega je zelo dober vir beta karotena, železa, kalcija, različnih mineralov in esencialnih maščobnih kislin.
Spirulina je odličen vir beljakovin, krepi imunski sistem, ščiti pred okužbami, lajša simptome alergij, in ima probiotične lastnosti.
Ingredienser
- 1 skodelica kvinoje
- 1 skodelica polnozrnate moke
- 2 koppar vatten
- 3/4 skodelice sojinega mleka
- 2 ägg
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 2 žlički jedilnega škroba
- 1/2 tesked bakpulver
- 1/4 tsk bakpulver
- 2 žlički alge spiruline v prahu
Förberedelse:
- Namočite kvinojo čez noč v 2 skodelicah vode.
- Odcedite odvečno vodo in temeljito sperite.
- Pečico segrejte na 350 stopinj.
- Sojino mleko, jajca, sladkor, jedilni škrob, sol in kvinojo združite v eno posodo in premešajte.
- V drugi posodi združite in premešajte moko, pecilni prašek in spirulino.
- Suho in gladko zmes združite ter dobro premešajte.
- Pekač obložite z peka papirjem in nato vanj ulijte zmes, ki ste jo pripravili.
- Pečete 40 – 50 minut.
- Kruh naj počiva po peki počiva 10 minut, da se malce ohladi.