Vi såg en annan trend på sociala nätverk - pannkakstallriken. Det så kallade "pannkaksfatet" frestar oss med sitt fantastiska utseende, och dess förberedelse är helt enkel. Överraska dina nära och kära och vänner med mjuka måltider med olika pålägg och färsk frukt. Du kan leka med en söt eller salta variant.
Kako naredimo “pancake platter”?
Uporabite svoj najljubši recept za palačinke – lahko so navadne, veganske, morda brez glutena,… Specite jih na “ameriški način”, torej manjše in debelejše. Če jih na ta način še niste pekli, boste spodaj v članku našli recept. Pečene palačinke položite na leseno desko, na katero dodate različne manaze in prelive – marmelade (če je le možno, postrezite z domačo), čokoladni namaz, lešnikov namaz, javorjev sirup. Na koncu pa dodajte sadje. Najboljse se prilegajo banane, maline, jagode, kivi in borovnice. Seveda pa je izbira vaša, zato se prepustite se domišljiji, igrajte se in razveselite sebe, svojo družino ali goste s tem kul načinom postrežbe.
Recept za puhaste ameriške palačinke
- 140 g bele moke
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 žličke soli
- 2 matskedar socker
- 150 ml mjölk
- 2 ägg
- 2 matskedar smör
Förberedelse
V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V drugi skledi pa razžvrkljamo jajci z mlekom, ter vanj vmešamo ohlajeno stopljeno maslo. Jajčno mešanico vlijemo v skledo s suhimi sestavinami in z metlico dobro premešamo, da dobimo tekoče testo brez grudic. Testo pustimo počivati 30 minut. Na segreti ponvi stopimo malo masla. Nato v ponev vlijemo malo zmesi. Palačinka mora biti debela nekje okoli pol centimetra in velika okoli 10 centimetrov. Ko se na površini pojavijo mehurčki, palačinko obrnemo. Ko palačinka postane zlatorjava, je pečena. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler nam ne zmanjka zmesi.
Spečene palačinke položimo na lesen pladenj in jih dekoriramo s svežim sadjem ter namazi.