Letar du efter en attraktiv dessert? Då är receptet på en chokladöverraskningsboll, som gömmer en överraskning (glass) inuti, perfekt för dig. Vid första anblicken är det en helt vanlig efterrätt, men när den täcks med varm kola och chokladen börjar smälta avslöjas glassen inuti!
Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša efterrätt. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva glass. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!
LÄS MER: Recept: Den japanska sufflen som gjorde världen galen
Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
- čokolada za peko (čokoladne kapljice)
- glass (valfritt)
- kola
- sadje (po želji)
- orehi/lešniki (po želji)
Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.
Mer om författaren:
byrontalbott.com