Mascarponetärningar är en enkel efterrätt som inte tar mycket tid. Semestern närmar sig och vill du testa något annat är mascarponetärningar mer än ett bra förslag. Skynda dig och hämta ingredienserna nu, så kan du tacka oss senare!
Maskarponejeve kocke so hitro narejena sladica, ki bo še hitreje izginila s pladnja. Priprava je sila preprosta in zanjo ne potrebuješ kuharskega znanja. Kaj še čakaš? Spodaj imaš vse, kar potrebuješ- zahtevane sestavine in postopek priprave. Pojesti pa jih boste, o tem smo prepričani, znali sami.
LÄS MER: Recept: domače čokoladice bounty, narejene v 10 minutah
Sestavine za maskarponejeve kocke
Till kexen:
- 5 ägg
- 5 matskedar mjöl
- 5 matskedar socker
- 1–2 žlici kakava
- drobec pecilnega praška (po želji)
Za čokoladno polivko:
- 150 g ätbar choklad
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica mletega sladkorja (lahko tudi Nutelle)
- 500 g maskarponeja
- 10 žlic mleka
Priprava maskarponejevih kock
Pečico damo greti na 180 stopinj. Jajca in sladkor penasto umešamo ter dodamo moko in kakav. Večji pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo maso. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 10 minut, oziroma dokler ni pečeno. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol. Sledi priprava čokoladne polivke, ki jo raztopimo nad soparo. Počakamo, da se ohladi, nato pa pol biskvita navlažimo z mlekom, ”prepleskamo” z 250 grami italijanskega sira maskarpone in polijemo s čokoladno polivko. Na biskvit položimo drugo polovico in postopek ponovimo. Pecivo lahko tudi poljubno okrasimo. Razrežemo in postrežemo. Pa dober tek!