Är du intresserad av hur man förbereder de bästa hemgjorda fruktknölarna, sådana som bara våra mormödrar vet hur man gör? Läs sedan vidare där receptet och beredningsprocessen väntar på dig. Låt de bästa hemgjorda fruktknölarna du någonsin ätit ta dig in i sommaren!
Mmm, ste pripravljeni, da se vam v ustih stopijo najboljši domači sadni cmoki, vredni vsakega greha? Tukaj vas čaka recept za cmoke, kot so jih delale naše babice.
Sestavine (najboljši domači sadni cmoki)
- 600 g potatis
- 150 do 200 g moke
- čajna žlička masla
- 1 ägg
- 500 g sadja (jagode, slive, marelice … )
- smulor
- socker
- vaniljsocker
- salt
- olja
Priprava (najboljši domači sadni cmoki)
Krompir olupite in skuhajte v vodi, odcedite in zmečkajte, solite, dodajte maslo, jajce in z električnim mešalnikom dobro premešajte. Dodajte moko in umesite mehko testo. Sadje operite, osušite in očistite. V roke vzemite manjšo kroglico testa, v sredino položite sadje in testo okoli sadja lepo zaprite ter oblikujete kroglo oziroma cmok. Cmoke odlagajte na pladenj in ko testo porabite, jih spustite v vrelo vodo in kuhajte tako dolgo, da priplavajo na površino in se zmehčajo. Drobtine potresite po olju, kuhane cmoke vzemite iz vode in jih povaljate po drobtinah. Posujte z mešanico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Postrezite tople. Pa sladek dober tek!