Låt oss kolla in receptet på den bästa nyårsäggnötspunschen som värmer dig skönt när det är kallt ute.
Fastän dišečega punča na naših prazničnih stojnicah načeloma ne strežejo, to še ne pomeni, da si ne moremo tudi doma privoščiti toplega napitka, ki je v prazničnem času ena izmed najbolj priljubljenih pijač naših severnih sosedov. Naj zadiši po vznemerljivi harmoniji cimeta, vanilije in sveže naribanega muškatnega oreščka…
LÄS MER: Glögg enligt Jamie Olivers recept
Sestavine (za 8 porcij):
- 700 ml mjölk
- 240 ml söt grädde
- 2 kanelstänger
- 1 strok vanilije (prerezan in izdolben)
- 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
- 300 ml jajčnega likerja
- 3 matskedar rom
Bearbeta:
V posodi segrejemo mleko, cimetovi palčki, vanilijev strok, zrna in med. Mešamo do vretja, nato odstavimo. Odstranimo strok in palčki ter dodamo jajčni liker in rum. Stepemo smetano in jo dodamo mešanici. Novoletni punč iz jajčnega likerja prelijemo v praznične skodelice in okrasimo z muškatnim oreščkom.