Varför inte kombinera en klassisk utmärkt rullad med glass? Hur man förbereder en gudomlig napolitansk glassrullad nedan.
Vi har ett recept till dig božansko neapeljsko sladoledno rulado, ki vas nikakor ne bo razočarala.
Sestavine za neapeljsko sladoledno rulado:
- 6 večjih jajc
- 200 g socker
- 2 matskedar olja
- 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
- 60 g večnamenske moke
- 60 g kakava v prahu
- 2 teskedar bakpulver
- ¼ tesked salt
- 475 g zmehčanega čokoladnega sladoleda
- 475 g zmehčanega jagodnega sladoleda
- 475 g zmehčanega vaniljevega sladoleda
- 350 g čokolade
- 480 ml smetane
Priprava neapeljske sladoledne rulade:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in ga namažite. V večji skledi stepajte jajca, da postanejo penasta (približno 2 minuti). Dodajte sladkor, olje in vaniljo. Mešajte, da dobite homogeno maso. Dodajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Zmešajte z lopatico. Testo prelijte v pekač, pecite 12 minut oziroma toliko časa, dokler testo ni pečeno. Razgrnite kuhinjsko krpo in jo potresite s kakavom. Pripravljeno testo obrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir za peko in s pomočjo krpe testo zvijte v rulado. Postavite v hladilnik za 1 uro, da se ohladi. Ohlajeno testo odvijte in namažite s sladoledom, ki ga drugega poleg drugega enakomerno razporedite po testu – najprej čokoladni sladoled, nato jagodni in nato še vaniljev. Sladoled poravnajte in pazite, da ne premešate okusov. Testo zvijte v rulado, tokrat brez krpe. Postavite v zamrzovalnik vsaj za 3 ure ali čez noč.
Čokolado zdrobite v srednjo veliko skledo in prelijte z vročo smetano. Mešajte, da se čokolada stopi in da dobite gladek preliv. Rulado položite na mrežo in prelijte s čokoladnim prelivom. Postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Pa dober tek.
Förberedelse neapeljske sladoledne rulade si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku: