Förvandla jordgubbar till en berusande jordgubbsmousse som kommer att köpa dig för alltid med sin delikata smak.
Jagodni mousse je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
LÄS MER: Recept: gudomlig chokladmousse med endast två ingredienser!
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 250 g jordgubbar
- 3 ägg
- 2 matskedar socker
- 125 ml mjölk
- 125 ml söt grädde
- lističi melise (za dekoracijo)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!