Glögg är en konstant i december, men dess 'kusin'-punch, en fruktaromatisk dryck som passar lika bra för kalla vinterkvällar, blir också alltmer populär. Utnyttja citrussäsongen och förbered en hemmagjord apelsinpunch som värmer och frammanar en festlig atmosfär.
Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december och Glögg sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena en alkoholhaltig dryck, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.
LÄS MER: Najboljši recept za kuhano vino
Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, v božičnem času in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.
Recept za domači pomarančni punč:
Sestavine za domači pomarančni punč:
- 400 ml belega vina
- 8 pomaranč
- 2 citroner
- 80 g rjavega sladkorja
- 80 ml ruma
- 4 klinčki
Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!