Solens strålar och våren kräver bara att vi ska unna oss lite glass. Men varför inte prova en glasskaka för omväxlings skull, som kan tillagas på 30 minuter?
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. Glasstårta je nedvomno ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
Ingredienser
- 3 ägg
- 100 g smör
- 50 g socker
- 200 g ätbar choklad
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- kakao pulver
- nypa salt
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
Förberedelse
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!