På bara några korta steg kan vi göra läckert krispiga frukt- och flingstavar som är fulla av näringsämnen och precis som vi gillar dem. Ingredienserna i plattorna, som omedelbart fyller oss med energi som varar och håller, kan anpassas efter din smak.
Najboljše bodo seveda takšne iz posušenega sadja in z zdravimi maščobami polnih oreščkov, brez umetnih barvil, konzervansov ter belega sladkorja.
Za pripravo približno 10-ih slastnih ploščic potrebujemo:
• 200g ovsenih kosmičev
• 100g kokosove moke
• 150g mandljevih lističev
• 50g temne čokolade
• 30g posušenih marelic
• 30g posušenih brusnic
• 200g izkoščičenih in nasekljanih dateljnov
• 50g goji jagod
• 40g lanenih semen
• 40g bučnih semen
• 10g kokosovega masla
• 1 žlica agavinega sirupa
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 3 žlice pomarančnega soka
Förberedelseprocess:
Semena prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo stati 20 minut. Vse sestavine – razen goji jagod in brusnic – stresemo v električni mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo enakomerno goste mase z rahlo hrustljavo teksturo. Masi dodamo goji jagode in brusnice ter rahlo premešamo. Zmes stresemo na podlago za valjanje in po potrebi dodamo še malo kokosove moke. Testo pregnetemo in razvaljamo na debelino približno 1 cm. Testo čez noč postavimo v hladilnik in drug dan razrežemo na po želji velike ploščice, ki jih položimo v s peki papirjem obloženo posodo oziroma pladenj. Odlične ploščice lahko hranimo v hladilniku kar 1 teden, po želji pa jih lahko tudi zamrznemo. Tako bomo imeli vedno pri roki izredno okusen in zdrav obrok.