Mellan den 23 och 26 november kommer italienska köksdagar att hållas i Ljubljana, som en del av den slovenska bokmässan, där fans av denna typ av mat kommer till kontot. Under fyra dagar kommer olika workshops och provningar att äga rum som tar besökarna längs vägarna för traditionella italienska delikatesser.
Program dogodkov:
Sreda, 23.11.
ENJOY ITALY: V ISKANJU IZGUBLJENEGA KAKAVA
Delavnica se bo odvijala v okviru KulinArtfest-a. Fabio de Visentini, predsednik in izvršni direktor Chox, bo obiskovalce popeljal v skrivnostni svet čokolade in kakava.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Četrtek, 24.11.
VIA DEI SAPORI: SODOBNA ZGODOVINA ITALIJANSKEGA VINA
Knjigo Nova zgodovina italijanskega vina bo predstavil njen urednik, priznani italijanski somellier Walter Filiputti. Predavanje bo spremljala degustacija, ki jo bosta pripravila italijanska kuharska mojstra, nagrajena z Michelinovo zvezdico, Teresa Covaceuszach iz restavracije Sale e pepe in Alessandro Gavagna iz restavracije La Subida.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Petek, 25.11.
ENJOY ITALY: HITRO OHLAJEVANJE JEDI V SODOBNI KULINARIKI
Obiskovalci, ki so pozorni na okusno in zdravo prehrano bodo na delavnici spoznali značilnosti hitrih ohlajevalcev in njihovo delovanje.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Sobota, 26.11.
ENJOY ITALY: ZGODBA O DESTILATIH
Lisa Tosolini, iz znane družine proizvajalcev žganih pijač, bo predavala o destilatih o njihovi uporabi in uživanju ob različnih priložnostih. Razlaga bo obogatena z degustacijo.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00
Več informacij o dogodkih na: lubiana@ice.it, 01 422 43 70