Varför inte överraska dina gäster denna gång med fantastiska julcocktails som får dem att svimma? För att göra det enklare för dig har vi förberett några recept. Dessa är de bästa julcocktails som kommer att imponera på både dig och dina gäster.
Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:
Mojito Beli božič
Ingredienser:
- saft av en lime
- 8 lističev mete
- 1 matsked socker
- 2 matskedar vit rom
- 1 matsked kokosrom
- ¼ skodelice kokosovega mleka
- Mineral vatten
Förberedelse:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.
Koktajl Zimska pokrajina
Ingredienser:
- 30 ml kokosove kreme
- 45 ml vaniljeve vodke
- 45 ml čokoladnega likerja
- is
Förberedelse:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.
Koktajl Harvest Sparkle
Ingredienser:
Za medeni sirup:
- en halv kopp honung
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletih klinčkov
- 1 kopp apelsinjuice
Za koktajl (18 kozarcev):
- 2 ¼ skodelice viskija
- 1 ½ skodelice medenega sirupa
- 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
- 9 vejic rožmarin
Förberedelse:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.
Koktajl mimosa s kremnimi malinami
Ingredienser:
- 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
- ¼ kopp socker
- 1 dl vispgrädde
- 1 steklenica penečega vina
- färska hallon till dekoration
Förberedelse:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.
Martini s čokolado in meto
Ingredienser:
- 1 skodelica čokoladnega mleka
- 45 ml čokoladnega likerja
- 22 ml metinega likerja
- zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras
Förberedelse:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.
Koktajl z ombre učinkom
Ingredienser:
- 1 skodelica svežih robid
- 1 kopp socker
- 1 kopp vatten
- 4 vejice svežega rožmarina
- 1 steklenica šampanjca
Förberedelse:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.