Släng aldrig hårt bröd i soporna. Med detta enkla knep kan den bli lika mjuk som när den kom ut ur ugnen!
Vsakogar v skrinji za shranjevanje kruha kdaj pričaka trd kruh. A ne obupajte prehitro nad njim, saj trd kruh v nasprotju s plesnivim še ni za odpis! Uporabimo ga lahko za marsikaj, o čemer si lahko več preberete v prispevku 10 intressanta idéer om hur man återanvänder gammalt bröd, tokrat pa si poglejmo, kako ga z nekaj preprostimi koraki narediti spet tako mehkega, kot je bil tedaj, ko je bil färsk.
LÄS MER: 10 intressanta idéer om hur man återanvänder gammalt bröd
Kakšen je postopek ”oživljanja” trdega kruha, si preberite v nadaljevanju:
Kako zmehčati trd kruh
- Trd kruh najprej prepojite z mrzlo vodo.
- Nato ga zavijte v alufolijo in ga položite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
- Pri tej temperaturi ga segrevajte 15 minut.
- Po pretečenem času odstranite folijo in pustite kruh v pečici še 10 minut.
In ponovno lahko uživate v kot maslo mehkem kruhu. Ljudje vas bodo spraševali: ”Je svež?” In vi odvrnite: ”Ne, opran z vodo!”