Förutom kocken Dragan Marjanovič var det speciella med matlagningsakademin i maj gästspelet av den store mästerkocken Igor Jagodic från restaurangen Strelec på slottet i Ljubljana. Kulinarisk överseende följdes av söt överseende ledd av Gregat Rodet. Kolla in de kulinariska mästerverken vi skapade tillsammans och hade kul.
Majska akademija je postregla s prijetnim presenečenjem kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki pa nam svojih receptov ni razkril do prvega srečanja. Priparavili smo tri jedi, ki jih tudi sam pripravlja svojim petičnim gostom v restavraciji. Ker so njegove mojstrovin preplet kulinarike iz preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti smo pod njegovim vodstvom pripravili tri različne kulinarične dobrote in okusen recept. Med akademijo so se predstavila tudi vina Droppler. Det officiella vattnet för evenemanget var Jamnica.
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom
Ingredienser:
Pena staranega sira:
- 100 ml mjölk
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica peteršilja
- 1 kvist timjan
- 1 česenov strok
- 100 ml smetane
- 30 g smör
- 80 g ribanega parmezana
- 30 ml penine
- Bel balzamiko
- Sol, bel poper, muškat
- Lecitin
Ravioli – Testo:
- 170 g rumenjakov (8-9 jajc)
- 1 žl. Olivnega olja
- 1 žl. Vode
- 5 g salt
- 250 g moke (Semola)
Fyllning:
- 170 g smetane
- 3 česni
- 1 šopek bazilike
- 1 šopek timijana
- 310 g jajc
- 270 g ribanega parmezana
- 1 žl creme fraiche
- 30 g zelišč
- Salt peppar
Lisičke:
- 400 g lisičk
- 110 g masla
- 55 g mrzlega masla
- 30 g sekljane šalotke
- 60 ml belega vina
- 125 ml piščančje juhe
- 125 ml smetane
- Sol, zelišča
Lax:
- 1,2 kg losos
- sol, poer beli
- 500 g krompir
- 2 kom jajca
- 30 ml olje tartufov
- örter
Utrinke iz majske kuharske akademije si oglejte v galeriji
Za pomoč pri organizaciji CITY CHEF kuharske akademije se zahvaljujejo:
Siemens hushållsapparater, Grop, Kaval Group, Droppler och restavracija Strelec
Fotografije: Ana Če