Svart: prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot je porabil

Podjetje Snohetta načrtuje svoj nov visokoleteč projekt po imenu Svart, ki bo svoj dom našel pod vznožjem norveškega gorovja Almlifjellet. Svart bo prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot je porabil. V primerjavi z drugimi hoteli bo imel kar do 85 % nižjo energetsko porabo, poleg tega pa bo zagotavljal dih jemajoče poglede iz vsake sobe.

Svart bo prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot je porabil. Z obliko krožne zasnove bo zagotavljal čudovite poglede iz vseh sob. Glavni koncept Svarta pa bo zagotovo njegova nizka energetska poraba. Ne samo, da bo hotel porabljal kar do 85 % manj energije kot povprečen moderni hotel, temveč bo velik del energije proizvedel sam. Hotel bo pravzaprav stal na vodi – podkonstrukcija bo narejena iz lesenih palic, ki se bodo raztezale nekaj metrov nad fjordom. Konstrukcija zagotavlja majhen okoljski odtis in daje hotelu videz transparentnosti. Lesena konstrukcija pa bo imela tudi uporabno funkcijo – poleti bo promenada, pozimi pa prostor za shranitev kajakov in smučarske opreme. Hotel bo opremljen s sončnimi celicami, ki bodo zagotavljale dovolj proizvodnje energije. Zasnovo hotela Svart si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

PREBERITE ŠE: ORIGIN: hotelska soba med krošnjami starega hrasta

Dodatne Informacije

Več informacij:
snohetta.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Trendi v notranjem dizajnu: 9 Instagram profilov, ki so odlična inspiracija pri urejanju doma