fbpx

T-Frend: dron, ki delavcem ne dopušča opravljanja nadur

Japonska kultura je naravnana tako, da delavce spodbuja k opravljanju nadur. Zaradi tega prihaja do krajšanja časa, ki ga ima posameznik na voljo za družino in razne aktivnosti. Pretirana iztrošenost lahko privede tudi do smrti. Zato je japonska korporacija Taisei razkrila novo inovacijo, ki naj bi rešila te težave – dron T-Frend.

T-Frend bo njihovim zaposlenim onemogočil delo po koncu delovnega časa. Med drugim je namenjen nadzorovanju pisarne s kamero, njegova posebnost pa je predvajanje glasbe in brnenje, ki označuje konec delovnika. Odgovorni v podjetju pričakujejo, da se ob teh zvočnih signalih zaposleni ne bodo mogli skoncentrirati.

T-Frend bo njihovim zaposlenim onemogočil delo po koncu delovnega časa.
T-Frend bo njihovim zaposlenim onemogočil delo po koncu delovnega časa.

T-Frend bo na Japonskem na voljo aprila naslednje leto. Ponujen bo kot storitev, za katero bo treba odšteti 443 dolarjev mesečno. Pričakuje se, da ga bodo uporabljala srednje velika in velika podjetja, ki si lahko takšno naložbo privoščijo.

PREBERITE ŠE: IBUBBLE: PODVODNI DRON ZA VISOKOLOČJIVOSTNE POSNETKE


Kmalu bomo lahko izvedeli, ali bo T-Frend upravičil pričakovanja. Japonska si z različnimi strategijami že nekaj časa želi spodbuditi kakovost življenja državljanov. Morda bo prav T-Frend pripomogel pri doseganju tega cilja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
japantimes.co.jp

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!