V starem mestnem jedru prestolnice je v okviru modne hiše Ikona zaživel tudi novi tapas in vinski bar TaBar, ki zvesto sledi mestnemu utripu in svetovnemu kulinaričnemu trendu.
Ribji trg 6
Ljubljana
Prilagojeni mestnemu utripu in svetovnim trendom ter drugačnemu in sproščenemu načinu druženja kot v klasični restavraciji so si za vzgled vzeli koncept španskega tapasa in ga oblikovali s domačimi sestavinami lokalnih proizvajalcev. TaBar je tako postal novo zbirališče z odličnim vzdušjem, kjer so na prvem mestu predvsem sveže, lokalne sestavine in odlična vina, odprta kuhinja pa nam omogoča, da neposredno doživimo svet okusov pod taktirko glavnega chefa Petra Patajaca, ki se je lotil svojega načina kuhanja. Ponudba bara je sezonsko naravnana, polega tapasa pa ponujajo še štiri hišna vina in okrog trideset drugih vin. Poleg rednega menuja nudijo kosila, v februarju pa pričenjajo z nedeljskimi brunchi. Pršut, skuta, paštete, zarebrnice in ostale dobrote, sveža zelenjava, siri in slastne sladice nas prav gotovo ne bodo pustili ravnodušnih in lačnih.