Tako bo videti dokončana Sagrada Familia

Dokončana Sagrada Familia

Bazilika Sagrada Familia velja za eno največjih turističnih atrakcij Barcelone in enega največkrat fotografiranih objektov na svetu. Zato že vsi že komaj čakamo, da bomo lahko to arhitekturno čudo slovitega španskega arhitekta Antonija Gaudíja, ki so ga začeli graditi leta 1882 (!), končno fotografirali brez gradbenih odrov in žerjavov. Preverite, kakšna bo leta 2016, ko naj bi zadihala s polnimi pljuči, dokončana Sagrada Familia.

Sagrada Familia v Barceloni velja za enega najbolj neobičajnih in spektakularnih sakralnih objektov našega časa, njena gradnja pa s prekinitvami traja že dolgih 134 let. Dela na baziliki so se namreč začela že davnega leta 1882, dokončana pa naj bi bila leta 2026, ob stoletnici smrti njenega ”očeta”, katalonskega arhitekta Antona Gaudíja. Ob njegovi smrti leta 1926 je bila cerkev na četrtini izgradnje.

PREBERITE ŠE: Barcelona skozi oči mobilnega posebneža #smartfortwo #smartforfour


Gradnja se kot kurje črevo vleče zaradi kompleksnosti Gaudíjevih načrtov in kroničnega pomanjkanja denarja (ta se zbira tudi z donacijami), brnenje strojev pa je vmes potihnilo tudi zaradi državljanske vojne. Čeprav bo dokončana šele čez deset let, pa vam ni treba čakati do leta 2026, da bi videli, kakšna bo Sagrada Familia, ko bo končana in ko bo prvič zasijala v vsej svoji veličini, brez pritiklin v obliki gradbenih odrov in žerjavov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sagradafamilia.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Made in Yugoslavia: instagram profil in spletna trgovina za vse Jugo nostalgike