fbpx

Tako so videti tradicionalne poročne obleke po svetu

Tradicionalne poročne obleke po svetu

Kako so videti tradicionalne poročne obleke po svetu? Ko beseda nanese na poročno obleko, najprej pomislimo na belo poročno obleko. A če bi to vprašanje zastavili na katerem drugem koncu sveta, bi jo ljudje opisali precej drugače. Čeprav nas zavoljo filmov in tradicije v zahodnem svet navdaja občutek, da so poročne obleke tradicionalno bele, pa temu še zdaleč ni tako. Vsaka nacija ima namreč svoje tradicije in nekatere jih uspešno negujejo, medtem ko so mnoge kulture sprejele tradicionalno zahodno ''belo poroko'', na kateri nevesta nosi belo poročno obleko in tančico. Takšna pa še zdaleč ni (bila) tradicionalna nevesta v Indiji, Gani, Mongoliji, na Madžarskem, Japonskem, Norveškem … tudi na Škotskem je poročna obleka povsem drugačna kot tista, ki jo običajno nosi slovenska nevesta. Oglejte si, kako so videti tradicionalne poročne obleke po svetu.

Kako so videti tradicionalne poročne obleke po svetu? Slovenci imamo precej izdelano sliko, ko gre za poročno obleko. Bela nevesta in ženin v temni obleki, z določenimi odstopanji.

PREBERITE ŠE: Črna je nova bela – nevesta v črni poročni obleki

Tako je poroka videti na Kitajskem.
Tako je poroka videti na Kitajskem.

A naj bo vaša poročna obleka še tako ekstravagantna in drugačna, ne more prekositi tradicionalnih poročnih oblek po svetu. Številne žal izpodriva bela obleka.

Tako so videti tradicionalne poročne obleke po svetu:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!