Tega nikar ne ignoriraj: ura, ob kateri se ponoči prebudiš, razkriva, kaj je v telesu narobe

Se ponoči pogosto prebujaš? Morda celo ob isti uri? Potem tega nikakor ne smeš ignorirati!

Se zbudite vsako noč ob isti uri? Morda sploh ne opazite. V tradicionalni kitajski medicini, v akupunkturi in akupresuri, uporabljajo meridiane oziroma ‘energijske’ kanale že več tisočletij. Ti so povezani z našim naravnim ritmom in poskrbijo za energijo določenih delov telesa. In glede na uro, ob kateri se ponoči prebudite, vam vaše telo sporoča določene fizične in čustvene težave, ki jih lahko imate. In zato prebujanja ob teh urah nikakor ne bi smeli ignorirati.

Prebujanje in težave s spancem med 21.00 ter 23.00 so lahko znak stresa.

To je normalen čas za odhod v posteljo za večino ljudi. Če imate težave s spancem ob teh urah, potem imate najbrž precej skrbi in ste pod stresom. Poskusite z meditacijo.

Prebujanje med 23.00 in 01.00 je lahko znak čustvenega razočaranja.

To je čas, ko je aktiven žolčnik. Če se prebujate ob teh urah, je to lahko znak čustvenega razočaranja in žalosti. Pomagajo vam lahko pozitivne mantre, naučiti pa se morate tudi samosprejemanja.

Prebujanje med 23.00 in 01.00 je lahko znak čustvenega razočaranja.
Prebujanje med 23.00 in 01.00 je lahko znak čustvenega razočaranja.

Prebujanje med 01.00 in 03.00 je lahko znak jeze.

Ta meridian je po kitajski medicini povezan z vašimi jetri. Prebujanje ob teh urah se povezuje z jezo in odvečno energijo jang. Da bi se lahko naspali, poskusite z meditacijo in kozarcem mrzle vode.

Prebujanje med 03.00 in 05.00 je lahko znak duhovnega prebujanja.

Če se prebujate ob teh urah, potem je to lahko znak, da se prebuja tudi vaš duh in da se ta želi podati na duhovno potovanje.

Prebujanje med 03.00 in 05.00 je lahko znak duhovnega prebujanja.
Prebujanje med 03.00 in 05.00 je lahko znak duhovnega prebujanja.

Prebujanje med 05.00 in 07.00 je lahko znak čustvenih blokad.

Energija, ki se po vas pretaka ob teh urah, je po kitajski medicine povezana z debelim črevesom. Prebujanje ob tem času lahko kaže na čustvene blokade. Če potrebujete več spanca, poskusite pretegniti mišice in uporabite toaleto.

Kaj so meridiani?

Meridiani so po verovanju v tradicionalni kitajski medicini energijski kanali, ki povezujejo energijske točke, bolj znane kot akupunkturne točke, po katerih se pretaka življenjska energija – či. Energijske točke, ki naj bi jih bilo več kot 2000, naj bi bile drobceni zbiralniki elektromagnetnih ter subtilnejših energij, meridiani pa so kanali, po katerih se pretaka ta energija (pri čemer ni konkretnih dokazov za obstoj teh energij ali posebnih kanalov in točk zanje). Tok v meridianih naj bi se vseskozi spreminjal, nanj pa TKM poskuša vplivati z iglami in fizičnim pritiskom, da sprosti ali pa porazdeli zajezeno energijo, katere neravnotežje je po tradicionalni kitajski medicini vzrok za bolezni. (Wikipedia)

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Protistresna terapija: pobarvanke za odrasle, ki si jih lahko natisnete doma