The C64 MicroComputer: retro “računanik” za največje ljubitelje iger

The C64 MicroComputer: retro "računanik" za največje ljubitelje iger

Se še spomnite računalnika Commodore 64, ki je bil nadvse priljubljen v 80. letih prejšnjega stoletja? Tukaj je njegova sodobna različica – The C64 MicroComputer.

Commodore Business Machines je leta 1982 predstavil računalnik Commodore 64, ki je bil izdelan v kar 30 milijonih primerkih. Naprava, ki je uporabnikom omogočala sproščanje ob arkadnih igrah, se po zaslugi podjetja Retro Games vrača na sceno tudi v letu 2019.

The C64 MicroComputer je, vsaj če sodimo po njegovem videzu in velikosti, popolna replika svojega predhodnika – obenem vključuje funkcionalno tipkovnico in posodobljeno različico ikonične igralne palice.

Po čem se torej novi računalnik razlikuje od starega? Na njem je predhodno naloženih kar 64 klasičnih iger in 2 čisto novi igri. Na voljo sta tudi priključka HDMI in USB, s pomočjo katerega lahko nanj naložite vaše najljubše igre.

The C64 MicroComputer bo na voljo od decembra naprej.
The C64 MicroComputer bo na voljo od decembra naprej.

Cena računalnika The C64 MicroComputer v predprodaji znaša 140 dolarjev, kar je približno 124 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
retrogames.biz

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše otroške pametne ure 2020: pametne ure za mala otroška zapestja