To je knjiga, ki jo morate prebrati glede na vaše horoskopsko znamenje

Foto: The lazy artist gallery / Pexels

Navsezadnje morate priznati, da je zelo zanimiva astrološka trditev, da čas, v katerem smo rojeni, določa naše značilnosti. In na duhoven način je najboljši odsev naših lastnosti viden v prebrani literaturi. Knjige na naših policah govorijo o tem, kdo smo, kaj cenimo, kakšne so naše sanje in ambicije. Na koncu uporabimo literaturo toliko kot astrologijo, da razumemo sebe in svoj namen na tem svetu. Predstavljamo vam, katero knjigo bi morali prebrati v skladu s svojim horoskopskim znamenjem.

Oven


Ognjeni znaki se radi hvalijo z lastnostmi, ki so značilne zanje – to so strast, odločnost in samozavest. Imate energijo, ki je daleč prepoznavna, pa tudi željo po ustvarjanju in gibanju. To lahko privede do tega, da ste včasih impulzivni, vendar nikoli v škodo nekoga drugega, vedno v svojo lastno. Ne bojte se pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Vaš optimizem je vaš zaščitni znak, kar pa ne pomeni, da nimate notranjih bojev. Zato bi morali prebrati knjigo Wild pisateljice Cheryl Stride in se ji pridružiti na 1000-kilometrskem potovanju do samoodkrivanja.
12,00 €

Bik


Zvesti svojemu elementu ste zelo prizemljeni. Vaše zanimanje je pisano, zanimajo vas zgodovina, družbene teme in kultura ter ljubezen. Vaš okus in izbira sta jasna tako pri hrani kot pri knjigah. Vztrajnost lahko razlagamo kot trmo, toda vsi, ki vas poznajo, vedo, da gre dejansko za predanost. Prava izbira za vas so knjige Julie Navarro, španske pisatelice, ki s pomočjo pomembnih zgodovinskih dogodkov slika čudovite ljubezenske in življenjske zgodbe.
17,70 €

Dvojčka


Prijazni, radovedni in neodločni. V enem trenutku uživate v pozornosti, ki vam jo dajo ljudje, očarani nad vašo energijo, v drugem pa odrinete stran vse okoli sebe in v samoti najdete udobje in mir. Če je to vaše znamenje, dobro veste, kako je imeti dve popolnoma diametralni osebnosti. Preberite roman Paula Coelha Prešuštvo, kjer boste sledili toku misli ženske, ki mora izbirati med ljubeznijo do sebe in ljubeznijo do družine.
7,20 €

Rak


Vaš znak je zvest do groba. Liter krvi, obe roki – karkoli je treba. Zaščitniški ste do sebe in svojih prijateljev, v življenju pa vas vodi izključno vaša intuicija. Ste skrbni in čustveni, malo bolj občutljivi kot drugi znaki. To ne pomeni, da niste žilavi in pripravljeni vedno stati na nogah. Zato bo roman pisateljice Maggie O’Farrell – Ko te ne bo več ravno pravšnji za vas. Razbil vas bo na tisoč kosov, potem pa se bo tudi katarzično prijel na vas.
9,99 €

Lev


Lev sončne narave ima velik nasmeh in še večje srce. V življenju ima rad preproste, a drage stvari in se nesebično preda svojim prijateljem. Levi se reflektorjev ne bojijo, ker so polni samozavesti, so drzni in pogosto postavljajo trend. Zanje je popoln kultni roman Elene Ferrante – Moj genialni prijatelj. Uživali boste v čudoviti in ganljivi zgodbi o mladosti dveh deklet in konfliktu z nasiljem v Italiji 20. stoletja.
12,29 €

Devica


Device trdno nosijo glavo na ramenih, so logične in praktične. Včasih se nam zdi, da so preveč napeti, a v njih prevladuje le perfekcionizem. Njihova želja po resnici in pravičnosti bo potešena, ko bodo prebrali knjigo Marthe Hall Kelly – Lilac Girls. V središču zgodbe so Američanka z Manhattna, Poljakinja, ujeta v nemškem taborišču, in Nemka, ki tam dela. Knjiga, ki jo navdihujejo resnični dogodki in pogumne ženske, nam prinaša zgodbo o bolečini, ljubezni in odrešenju.
12,99 €

Tehtnica


So vedno pošteni in pravični. So zelo diplomatski in nekonfliktni, poleg raka pa so eno najbolj občutljivih znamenj v zodiaku. Zato jim bo všeč knjiga nakdanjega ameriškega predsednika Baraca Obame – A Promised Land.
24,99 €

Škorpijon


Pogum in poštenost sta glavni lastnosti Škorpijona. Nimajo dlake na jeziku, so ambiciozni, neverjetno zvesti in se veselijo uspehov svojih sosedov kot svojih. Njihovo direktnost ljudje pogosto jemljejo z rezervo. Imajo tudi temnejšo plat (predvsem škorpijonke), zadovoljili pa so bodo s klasičnim trilerjem, kot je Rebecca Daphne du Mauier. Ko preberete knjigo, si oglejte tudi filmsko priredbo, ki jo je ustvaril Hitchcock.
6,19 €

Stelec


Strelci imajo radi pustolovščine, adrenalin in naravo. So zelo živahni in živijo polno. Večinoma jih najdemo v stavku “Niso izgubljeni vsi, ki tavajo.” So preudarni, zaradi česar so izvrstni sogovorniki, zato cenijo ostro odprtost literature. Zanje je knjiga Marka Mansona – Dol mi visi, ki služi kot protistrup za tako imenovano #samopozitivno gibanje.
12,89 €

Kozorog


Trdo delo oblikuje pogled na svet. Ničesar ne prepuščajo naključju, ampak prevzamejo nadzor nad svojo prihodnostjo in pri tem jim pomaga njihova trdnost pred odgovornostjo. Zanje ni lepše knjige od romana Salaman Rushdia – Midnight’s Children. Zdelo se vam bo, kot da sestavljate sestavljanko. Zgodbe o otrocih, rojenih v času, ko se Indija osamosvoji, vam bodo ostale še dolgo potem, ko zaprete strani.
9,69 €

Vodnar


Za vodnarje je značilna predvsem ekscentričnost. Tisto, kar bi nekateri lahko imenovali “čudno”, prijatelji in družina prepoznajo kot vaš edinstven pogled na svet. Nekoliko zadržano pristopite k življenju z ustvarjalnostjo in energijo, ki je tako intelektualna kot sproščujoča. Prepustite se romanu Juana Gabriela Vazqueza The Sound of Things Falling, v katerem boste odkrili skrivnost pilota Ricarda Laverdeja in kakšne povezave ima s tragično preteklostjo Kolumbije.
12,35 €

Rib


Nežne in empatične ribe so pogosto zadržane, vendar jih ne podcenjujte samo zato, ker so tihe. Večinoma so ustvarjalni in sočutni in če potrebujete modre nasvete, so najboljša možnost za vas. Njihovo ustvarjalnost in radovednost bo potešila knjiga iz časa, ko je umetnost najbolj cvetela, in to v času Lise de Geradini, ko je spoznala Leonarda da Vincija. Ribe bodo v petnajstem stoletju uživale v sprehajanju po ulicah Firenc in brale knjigo Pierra La Mura, Življenje Mone Lise.
24,90 €

Tako! Razkrili smo vam knjige, ki vam ustrezajo glede na vaše astrološko znamenje in upamo, da jih boste z užitkom prebrali. V njih se namreč skrivajo pravi zakladi. Tako za vašo dušo kot vaše možgane!

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!