fbpx

To so daleč najdražje pasme psov na svetu (+ katera imena za pse bodo v 2020 najbolj priljubljena)

Vas zanima katere so daleč najdražje pasme psov na svetu? Za vas imamo seznam … in cene so resnično nore!

Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj, vendar lahko nekateri naši štirinožni prijatelji stanejo tudi več kot manjši avto! Pred vami so najdražje pasme psov na svetu, za katere je treba odšteti več kot 5.000 evrov!

Najdražje pasme psov na svetu

Afganistanski hrt – okoli 7.000 evrov

Afganistanski hrt
Afganistanski hrt

Kot pove ime samo, so pasmo vzredili v Afganistanu. Psa zlahka prepoznate po zavitem repu in dolgi, svilnati dlaki. Visoki so od 64 do 69 cm in tehtajo od 23 do 27 kilogramov. Dlaka po telesu  je lahko odtenkih rjave, zlate ali v barvi smetane, okoli gobčka pa so ponavadi črni. Njihova edinstvenost in individualnost sta najbrž dovolj, da upravičita  ceno v vrednosti okoli 7.000 evrov.

Faraonski pes – okoli 7.500 evrov

Faraonski pes
Faraonski pes

Med najdražje pasme psov na svetu sodi tudi faraonski pes, nacionalni ponos Malte, ki je zaradi svoje individualne podobe pa je deležen velike pozornosti. V malteščini ga imenujejo Kelb tal-Fenek, kar pomeni “zajčji pes”, saj ga tradicionalno uporabljajo za lov na zajce. Tehta od 20 do 25 kilogramov, odvisno od spola in prehranjevalnih navad. Samci so ponavadi visoki od 60 do 64 centimetrov, samice pa od 58 do 62 centimetrov. So zelo vdani psi, ki se jih lahko odlično privzgoji.

Argentinska doga – okoli 8.000 evrov

Argentinska doga
Argentinska doga

Pasma je nastala v mediteranskih področjih Argentine. Je velik pes s kratko dlako bele barve. Njihova idealna plečna višina je okoli 65 cm, teža pa se pri samcih giblje od 40 do 45 kg, samice so nekoliko lažje. So zvesti in pogumni čuvaji. Do ljudi so prijazni in ljubeči, tudi z otroki so zelo nežni.

Kanadski eskimski pes – okoli 8.750 evrov

https://www.instagram.com/p/B7dJTVoqRui/
Je eden najstarejših in najredkejših psov z Arktike in posledično sodi med najdražje pasme psov na svetu. Ljudstvo Thule je pasmo pred več kot 1.000 leti prineslo iz Sibirije v Severno Ameriko. Njihovo število se je začelo zmanjševati proti koncu 60. let prejšnjega stoletja zaradi vse večje priljubljenosti motornih sani in širjenja nalezljivih pasjih bolezni. Zdaj jim grozi izumrtje, in po ocenah, da je ostalo le tristo čistokrvnih psov, je jasno zakaj je cena tako visoka.

Rotvajler – okoli 9.000 evrov

Rotvajler
Rotvajler

Rotvajler je srednje velik domač pes, vzrejen za delovne namene v Nemčiji. Znani so bili kot “Rottweiler Metzgerhund”, kar pomeni mesarji iz Rottweila, njihova glavna uporaba pa je bila vlečenje vozičkov, polnih mesa, na trg. Rottweiler je zvest, poslušen in na splošno dobre narave ter zato velik družinski hišni ljubljenček.

Azavak ali Tuareški Saluki – okoli 9.500 evrov

Azavak ali Tuareški Saluki
Azavak ali Tuareški Saluki

Njegova domovina je Mali, Afrika. Pasma Azavak je stara pasma, še iz starega veka, vzredili pa naj bi jo Tuaregi. Uporabljali so ga za lovskega psa in čuvaja. Pasma je zelo redka, ravno zato pa njena cena tako visoka. Prepoznamo jih po vitkem telesu in čudovitih mandljevih očeh. Življenjska doba te pasme je približno od 10 do 12 let.

Tibetanski mastif – okoli 10.000 evrov

Tibetanski mastif
Tibetanski mastif

Prelep in miren velikan, ki lahko tehta tudi 90 kilogramov, je zaradi svoje zaščitniške narave primeren le za pasje poznavalce. Gre za starodavno pasmo, ki izvira iz tibetanskih višav. Tibetanski menihi so jih uporabljali kot varuhe, potovali pa so tudi skupaj z nomadi.

Čov čov – okoli 11.000 evrov

Čov čov
Čov čov

Za tako visoko ceno te pasme je več razlogov: eden je, da gre za eno najstarejših pasem psov na Kitajskem, ki je neverjetno redka. Videti so kot mešanica leva in medvedka in imajo edinstven jezik črne barve. Kljub temu, da slovijo kot nevarni, so znani tudi po zvestobi do svojih lastnikov. Potrebujejo veliko gibanja, pripravljeni pa bodite tudi na to, da boste zanje veliko zapravili tudi pri veterinarja in za nego v pasjem salonu. Ampak, če ste za enega najdražjih psov na svetu porabili okoli 11.000 evrov, koga briga!

Mali levji pes – okoli 12.000 evrov

Mali levji pes
Mali levji pes

Mali levji pes je ena najmanjših pasem na seznamu Najdražje pasme psov na svetu. Ameriški kinološki klub ga uvršča med nešportne pse in ga v registrih pogosto štejejo kar za “psa igračo”. Nekoč je imel naziv najredkejšega psa na svetu, saj je bilo leta 1973 le 65 takšnih psov, zdaj pa je po vsem svetu vsako leto registriranih okoli 300 novih psov. Imenujejo jih tudi “mali levi” in so zelo redki!

Samojed – okoli 14.000 evrov

Samojed
Samojed

Veličastni samojed je najdražja pasma. Zlahka ga prepoznamo po čudovitem debelem belem kožuhu. Vzrejen je bil v Sibiriji kot pašni pes. Povprečno živi od 12-13 let, popolnoma odrasel samec lahko tehta od 20 do 30 kilogramov, samica pa lahko tehta približno od 16 do 23 kilogramov. So zelo inteligentne, družabne in radovedne živali.Ti ljubki puhasti psi postajajo neverjetno redki, zato jih uvrščamo med najdražje pasme psov na svetu!

(Viri: Breeding Business, Tail and Fur in Bright Side)

Vas zanima, katera imena bodo za hišne ljubljenčke priljubljena v letu 2020?

1. Čarli / Charlie – že tretje leto zapored se ime uvršča na seznam najbolj priljubljenih. Inspiracija naj bi bil film Charlijevi angelčki.
2. Loki – inspiracija je ime Marvelovega junaka
3. Harley – ime (Harley Quinn) izvira iz akcijskega filma Ptice roparice (in fantastična osamosvojitev Harley Quinn).
4. Elsa – ime glavne junakinje z oskarjem nagrajene risanke Ledeno kraljestvo
5. Bella –  ime, ki je postalo le še bolj priljubljeno s sago Somrak (Bella Swan)
6. Luke – ime, ki je zaslovelo s serijo in filmi Vojne zvezd
7. Simba – nepozabni lik ene najlepših risank, Levji kralj
8. Lady – porast tega imena je povzročila risanka Dama in potepuh
9. Mili / Millie – navdih je Millie Bobby Brown iz serije Stranger Things
10. Maggie – po igralki Maggie Smith iz filma Downton Abbey

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!