Kruh je eden najbolj prvinskih kulinaričnih izdelkov. Tako preprost, tako osnoven, romantičen in hkrati čaroben. Okoli zgodbe čarobnosti kruha se v oblikovalskih vodah pojavlja trend designerskih pekarn. Te inštalacije odličnega designa se prilagajajo produktu. Ambient vselej odraža kulturo in izjavo "peka". O svojem izdelku, o čarobnosti, o zgodbi za izdelkom.
Praktik Hotels ima v lasti tudi prikupno pekarno - Praktik Bakery, ki jo je oblikovala Lazaro Rosa Violan. Pekarna se nahaja v romatični Barceloni in se ponaša z domačnostjo in tradicijo izdelave odličnega kruha.Več informacij na povezavi: hotelpraktikbakery.com
Pekarno Blé najdete v Grčiji. Oblikoval jo je Claudio Silvestrin Giuliana Salmaso. Posebnost pekarne je 12 metrska peč narejena iz lesa. Celotni zgodbi designerske pekarne sledi še manjši bar v katerem si lahko privoščite kozarec vina in mozarello.
Družinska pekarna Electra je zgledno prenovljena tipična pekarnica v mestecu Edessa. Njen minimalistični design je oblikoval lokalni studio Studioprototype Architects, ki je uspel na 35m2 ustvarit zares posebno atmosfero.
Za Italijane je kruh osnova. Design pa vselej igrišče za pravo dramo. Pekarna Vyta, ki jo je oblikovala slavna arhitektka Daniela Colli se nahaja v samem epicentru urbanega dogajanja Turina. S svojim designom navdušuje in ustvarja ambient v katerem se čas ustavi.
O pekarni Joseph smo pisali že pred časom v naši ediciji City Limited. Pa vendar tudi tokrat nismo mogli mimo pekarnice, kjer je kruh nekaj posebnega. Joseph namreč stavi na organsko in naravno predelano. Pekarno ter celostno grafično podobo je oblikoval Martin Dvorak, ki je uspel ustvarit prav poseben ambient.
V Avstraliji, natančneje v Melbournu je nastala ta prikupna pekarnica, ki jo vodi lastnik sicer dveh designer pekaren Daniel Chirico. Njena posebnost je organska struktura notranje opreme, ki poudarja naravno.