To so najboljše aplikacije za kolesarje 2020 (kolesarske aplikacije)

Tukaj so najboljše aplikacije za kolesarje 2020 - oziorma izbor kolesarskih aplikacij, in to za vse vrste kolesarjev: cestne, gorske ali sobne.

Vas zanima, katere so najboljše aplikacije za kolesarje 2020? Potem si poglejte naš seznam.

Podatki o našem športnem napredku so za resne športnike izjemno pomembni. Tudi rekreativci lahko od njih veliko odnesemo, če jih le znamo prebrati in ugotoviti, kaj nam onemogoča doseganje boljših rezultatov. Pametna telefonija nam je omogočila, da se nam za zbiranje podatkov in sestavljanje telovadbe po meri ni treba več zanašati na osebne trenerje, saj ta postane kar aplikacija sama. Naslednje aplikacije nam bodo pomagale pri sledenju poti, merjenju vitalnih znakov, beleženju rezultatov in njihovem deljenju z drugimi uporabniki.

To so najboljše aplikacije za kolesarje 2020

Strava

Aplikacija Strava
Aplikacija Strava

Strava je najbolj hvaljena in priporočena aplikacija za kolesarje. V bistvu gre tako za kolesarsko aplikacijo kot za družbeno omrežje. Razvili so jo športniki, ki razumejo, da je bolj kot podpora aplikacije pomembna podpora, ki jo dobiš pri prijateljih ali celo drugih uporabnikih. Svoje poti lahko zato delimo z drugimi, ti pa nam v slogu družbenih omrežij rezultate “všečkajo” ali komentirajo. Svoje rezultate lahko primerjamo tudi z drugimi, kar nam vliva željo po stalnem izboljševanju. Nova pridobitev aplikacije je Strava Clubs, kjer se lahko z uporabniki Strave tudi srečujemo v resničnem življenju in se odpravljamo na skupne kolesarske podvige.

MapMyRide

Aplikacija MapMyRide
Aplikacija MapMyRide

Gre za aplikacijo, ki je konkurenčna oziroma enakovredna aplikaciji Strava. Pogosti pripomoček pri sledenju prekolesarjene poti ponuja merjenje kar 600 tipov aktivnosti, uporablja pa jo že več kot 40 milijonov ljudi. Poleg sledenja aplikacija dovoli shranjevanje, ustvarjanje in iskanje trase. Vidimo lahko tudi, kje najraje kolesarijo preostali uporabniki. MapMyRide tako kot Strava ponuja elemente družbenega omrežja, torej deljenje rezultatov ter njihovo komentiranje in všečkanje. Premium paket bo za vas ustvaril personalizirane treninge, sledenje v živo in zvočne napotke v realnem času.

Trailforks

Aplikacija Trailforks
Aplikacija Trailforks

Tudi za gorske kolesarje se najde aplikacija, ki bo pomagala poiskati primerno pot navzdol. Glede na predel zemljevida, ki ga gledamo v aplikaciji, bo ta poiskala vse možne poti ali pa ustvarila nove. Glede na teren bo tudi povedala, kako težavna je neka pot. Če je pot oblegana, bo zagotovo ponudila slike in posnetke uporabnikov z določene poti, da bo kolesar lažje videl težavnost terena. Uporabniki lahko poti tudi ocenjujejo in opisujejo njihovo stanje. Tako se lahko izognejo potem, ki so v slabem stanju ali pa zaradi dežja preveč blatne. Naložiti si je možno tudi zemljevide, ki delujejo tudi, ko nimamo podatkovne povezave.

Komoot

Aplikacija Komoot
Aplikacija Komoot

Ta aplikacija je precej podobna Googlovim Zemljevidom. Poišče nam poti od točke A do točke B ter predlaga najhitrejšo. Če so Googlovi Zemljevidi dobri za avtomobile (pa še tu se kdaj lahko zalomi), je Komoot odlična za kolesarske poti. Iščemo lahko med običajnimi cestami ali gorskimi potmi. Aplikacija traso poišče glede na prijaznost do kolesa, zato se nam ni treba bati, da bi nas zapeljala na nemogoč teren. Pove nam, koliko višine bo treba premagati, in celo, po kakšnem terenu bomo na poti kolesarili. Opozorila bo tudi na morebitne ovire na poti (kot je delo na cesti ali dvižni most). Aplikacijo je mogoče povezati prek pametne ure, bo pa pri tem izgubila nekatere sicer zelo privlačne lastnosti, zato se bolj priporoča uporaba prek pametnega telefona.

TrainingPeaks

Aplikacija TrainingPeaks
Aplikacija TrainingPeaks

Za to ime bi se lahko reklo, da ima že dolgo tradicijo in predvsem ugled. Pred leti so TrainingPeaks uporabljali trenerji prek računalnikov, tam pa so beležili rezultate svojih klientov. Vmesnik je nato ponudil pregledne podatke o tedenskem napredku, s katerimi so lahko trenerji podrobno analizirali, kaj lahko klient še izboljša. Vstop pametnih telefonov je dovolil, da je ta vmesnik postal mobilna aplikacija, kar je olajšalo delo tako trenerjem kot običajnim športnikom. Zdaj lahko vsi redno beležijo svoj napredek in se glede na podatke izpopolnjujejo. Veliko pove tudi dejstvo, da je aplikacija TrainingPeaks pri svojem delu tako dobra, da jo želi marsikatero konkurenčno podjetje posnemati.

TrainerRoad

Aplikacija TrainerRoad
Aplikacija TrainerRoad

Škoda je čez tople mesece trenirati na prostem, čez zimo pa ždeti doma, saj ceste za kolesarje večinoma niso primerne. Kondicija pa vztrajno pojenja. Ena izmed rešitev, kako tudi čez zimo ostati v formi, je TrainerRoad. Za delovanje aplikacije sicer potrebujemo določene senzorje ali pametno stojalo, s katerim bo zadnje kolo dvignjeno od tal. Specialka se tako spremeni v nekakšno sobno kolo, prek aplikacije pa dobivamo navodila o vajah in možnih izboljšavah. V miru lahko tako v mrzlih dneh treniramo svojo vzdržljivost, jo nadgrajujemo ali pa le pazimo, da čez zimo ne upade.

MyFitnessPal

Aplikacija MyFitnessPal
Aplikacija MyFitnessPal

Še bolj kot telovadba je pomembna naša prehrana. MyFitnessPal nam pomaga slediti našim prehranjevalnim navadam in nam svetuje, česa bi morali uživati več. Aplikacija bo tudi sama analizirala recepte s spletnih strani in določila kalorično vrednost vseh sestavin. Tudi ročni izbor jedi je precej natančen, saj lahko izbiramo med 8 milijoni rezultatov. Tudi MyFitnessPal omogoča, da uporabniki prek forumov in skupin podpirajo drug drugega pri vzdrževanju svojih diet. Dobra lastnost aplikacije je tudi ta, da njena zastonjska različica ohrani večino uporabnih funkcij, ki so sicer drugje zaklenjene v premium paketih.

Prva pomoč Telekom Slovenije

Aplikacija Prva pomoč
Aplikacija Prva pomoč

Za konec pa še aplikacija, ki jo je vsekakor pametno imeti s seboj na pametnem telefonu. Seveda pomaga, če poznamo določeno oskrbo že iz glave, sicer pa nam bo ta priročna aplikacija ustrezno pomagala imobilizirati poškodbo in nas pripraviti na prihod reševalcev. V njej najdemo navodila za oskrbo tako manjših kot hujših poškodb.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Get Digital: Facebook platforma za digitalno izobraževanje na voljo tudi v Sloveniji