To so najboljši gaming prenosniki leta 2019

Gaming prenosnikov je na trgu veliko, a kateri so najboljši gaming prenosniki leta 2019? Le nekaj je takih, ki jih je zaradi dobrega razmerje med ceno in kakovostjo vredno preveriti.

Kateri so najboljši gaming prenosniki leta 2019? Kdor se z računalniškimi igrami ubada na profesionalni ravni, potrebuje resnično zmogljiv računalnik, ki bo zmogel na sekundo izrisati več sto sličic. Gladkost prikaza dogajanja na zaslonu je namreč ključnega pomena. Predvsem pri prvoosebnih streljačinah, kjer lahko že milisekunde odločajo o tem, kdo bo prvi pritisnil na petelina. Če torej želimo igrati brez zatikanja in se ne omejevati na lokacijo stacionarnega računalnika, je gaming prenosnik edina rešitev.

Marsikdo bi porekel, da si je tedaj vseeno bolje omisliti stacionarni računalnik, ker bi bil cenejši. A pri tem je treba poleg računalnika kupiti tudi gaming zaslon in tipkovnico, kar pomeni vsaj nekaj sto evrov dodatnega stroška. Nekaj najboljših prenosnikov smo pri City Magazinu že pokrili, tudi takšnih za gaming. Tokrat pa se bomo lotili še tistih povsem na vrhu. Takšnih, ki ponudijo brezkompromisno zmogljivost, pa še zelo lepi so.

Najboljši gaming prenosniki 2019

Acer Nitro 5

Acer Nitro 5
Acer Nitro 5

Začnimo kar s cenovno najugodnejšim gaming prenosnikom. Acer Nitro 5 je namenjen tistim, ki želijo poganjati najnovejše igre in pri ceni ostati pod 1000 evri. Žrtvovali bodo le kakovost ohišja, ki je izdelano iz plastike namesto kovine. Sicer pa ponuja Intelov procesor i5 osme generacije grafiko GTX 1060, 8 GB delovnega pomnilnika in SSD-disk velikosti 512 GB.

Razer Blade 15

Razer Blade 15
Razer Blade 15

Podjetje Razer že dolgo ni več samo proizvajalec računalniške periferije, temveč je svoje ime razširil še na druga področja računalništva. Njihovi prenosniki so zelo kakovostno izdelane naprave, ki tudi sicer po videzu precej spominjajo na Applov MacBook. Čeprav bi se o videzu dalo razpravljati, je ta zagotovo minimalistično privlačen. Prenosnik Blade 15 se ponaša z Razerjevo tipkovnico Chroma, čudovitim zaslonom in sposobnimi komponentami. V njem se skrivajo Intelov procesor i7 devete generacije, grafika GTX 1660 Ti, 16 GB delovnega pomnilnika in dva diska, SSD-disk velikosti 128 GB ter HDD-disk velikosti 1 TB.

Asus ROG Strix Scar II

Asus ROG Strix Scar II
Asus ROG Strix Scar II

Tale prenosnik po videzu nikakor ne skriva, čemu je namenjen. Osvetljena in barvita tipkovnica, svetlobni trak v RGB-barvah na sprednji strani naprave in drzen dizajn kar kričijo »gaming«. Z njim bomo lahko poganjali katerekoli igre še dolga leta, saj se ponaša z neverjetno zmogljivimi komponentami. Intelov procesor i7 osme generacije, grafika GTX 2070, 16 GB delovnega pomnilnika in SSD-disk velikosti 512 GB.

MSI GS65

Prenosnik MSI GS65
Prenosnik MSI GS65

Ultra tanek prenosnik in beseda gaming nekako ne gresta skupaj, saj za pošten gaming potrebujemo pošteno hlajenje. Kljub temu je ultrabook MSI Stealth odličen gaming prenosnik in s hlajenjem nima nikakršnih težav. Vanj so namreč namestili kar 3 ventilatorje in 6 hladilnih cevi. To poskrbi, da bodo zmogljive komponente ostale ves čas hladne.

In to so še kako zmogljive komponente. Intelov procesor i7 osme generacije, grafična kratica GTX 2070, 16 GB delovnega pomnilnika in 512 GB velik SSD. Da bo gaming izkušnja popolna, se zaslon ločljivosti Full HD osvežuje pri frekvenci 144 Hz.

Dell Alienware m15 R2

Prenosnik Dell Alienware m15 R2
Prenosnik Dell Alienware m15 R2

Serija računalnikov Alienware je že veliko let znana po vrhunskih napravah, ki zaradi svojega dizajna močno izstopajo. Alienware m15 R2 ni nič drugačen. Konec je časov, ko si zaradi značilnega videza gaming prenosnik takoj prepoznal. Ti postajajo vedno bolj tanki in prenosljivi, zaradi naprednih sistemov hlajenja pa ne skoparijo z zmogljivostjo. Enako je pri tem prenosniku. Da se igranje ne bo zatikalo, bodo poskrbeli Intelov procesor i7 devete generacije, grafika GTX 2060, 16 GB delovnega spomina in SSD-disk velikosti 512 GB.

Gigabyte Aero 15 OLED

Prenosnik Gigabyte Aero 15 OLED
Prenosnik Gigabyte Aero 15 OLED

Prenosnik Aero 15 je namenjen tistim, ki želijo iz iger iztisniti vse mogoče sličice na sekundo. Kljub svojemu tankem dizajnu kar poka od surove moči. Intelov procesor i9 devete generacije, grafika GTX 2080, 64 GB delovnega pomnilnika in SSD-disk velikosti 1 TB. To pa še ni vse. Za karseda popolno sliko poskrbi Samsungov AMOLED-zaslon ločljivosti UHD. Komplet lepo zaokroži bogat nabor priključkov za zunanje naprave.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung The Premiere: pametni projektor za popolnoma nov nivo hišne zabave