fbpx

To so najboljši prenosni Bluetooth zvočniki 2019

Prenosni zvočniki so zakon! Druženje s prijatelji je ob dobri glasbi veliko boljše. Tudi zato smo tokrat pobrskali, kateri so najboljši prenosni Bluetooth zvočniki 2019. Sednje lahko kupite kar preko povezav v članku!

Prenosni in brezžični Bluetooth zvočniki so primerni za izlete v naravo, za popestritev domače zabave ali pa za nadgradnjo vaših zvočnikov v prenosniku. Bluetooth zvočniki postajajo vedno boljši in prav presenetljivo je, kako glasni so lahko. Glasnost je torej zagotovljena, zato smo se raje posvetili kakovosti zvoka. Tu se med zvočniki pozna največ razlik, zato smo izbrali le najboljše.

Vse prenosne zvočnike lahko kupite s klikom na povezavo pod posamezno predstavitvijo.

Najboljši prenosni in brezžični Bluetooth zvočniki 2019

Tribit Xsound Go

Tribit Xsound Go
Tribit Xsound Go

Gre za najcenejši zvočnik s seznama. Za okoli 30 evrov bo težko najti boljšo alternativo. Xsound Go glasbo predvaja skozi dva 6 W zvočnika in z enim polnjenjem zdrži do 24 ur. Je odporen na vodo in prah ter dovolj majhen, da v nahrbtniku ne bo zavzel veliko prostora. Kakovost zvoka je za ta cenovni rang zelo dobra, še posebej ko glasbo predvajamo prek AUX vhoda. Glede na svojo majhnost ima Xsound Go precej izrazite nizke tone. Splača se ga preveriti!

Anker SoundCore 2

Anker SoundCore 2
Anker SoundCore 2

Pred nekaj leti je prvi SoundCore predstavljal eno boljših kupčij pri nakupu cenovno ugodnega brezžičnega zvočnika. SoundCore 2 izkušnjo samo še nadgradi. Glasba se bo prek dveh 6 W zvočnikov predvajala do 24 ur, stik s tekočino pa nas ne bo skrbel, saj je SoundCore 2 odporen na vodo, prah in sneg. Kompaktno gumijasto ohišje je lahko in v nahrbtniku ne bo zasedlo veliko prostora. Zvok je zelo glasen in razločen. Majhnost pa ima tudi svoje omejitve, vsaj kar se nizkih tonov tiče, zato tresenja hiše ni za pričakovati.

JBL Flip 4

JBL Flip 4
JBL Flip 4

“Stari” ljubljenec ljudstva je definitivno Flip 4. Zvočnik v velikosti 0,5 litrske plastenke je izjemno prenosljiv in z dvema 8 W zvočnikoma odlična rešitev za izlete, ki potrebujejo malce glasbene poživitve. 12 ur predvajanja za današnje standarde ni ravno najboljše, se pa lahko zvočnik posluša tudi med polnjenjem. Flip 4 predvaja zelo čist zvok s poudarkom na vokalih. Ko ga pravilno umestimo v prostor, iz sebe izpusti presenetljivo količino nizkih tonov. Je tudi vodoodporen in ima vgrajen mikrofon za sprejemanje klicev ali dajanje ukazov pametni asistentki.

Slabosti sta dve. 1. V kolikor zvočnika v prostoru ne postavimo na premišljeno lokacijo, zvok ne bo dober. 2. Izpostavljeni membrani se lahko ob nepazljivi uporabi poškodujeta.

Ultimate Ears Wonderboom 2

Ultimate Ears Wonderboom 2
Ultimate Ears Wonderboom 2

UE Wonderboom 2 ponuja drugačno glasbeno izkušnjo kot vsi do sedaj omenjeni zvočniki. Ti so zvok predvajali usmerjeno, zato je bila njihova postavitev v prostoru zelo pomembna. Wonderboom 2 zvok predvaja pod kotom 360°, torej ga lahko brez težav namestimo v sredino prostora, glasba pa bo slišana povsod enako. Ohišje Wonderboom 2 je mešanica gume in trpežne tkanine, kateri kakšen padec sem ali tja ne bo storil hudega. Gre za izjemno kompakten zvočnik, ki bo zavzel zelo malo prostora. Ponuja tudi Outdoor Mode, ki glasnost še dodatno ojača, a na račun šibkejših nizkih tonov.

JBL Charge 4

JBL Charge 4
JBL Charge 4

So bili zvočniki do sedaj premajhni in ne dovolj glasni? Potem bo Charge 4 zelo dobra izbira. Večji in dober kilogram težek zvočnik bo malce težje prenašati naokoli, a pomembno je to, kako deluje. Zvočnik moči 30 W (RMS) bo z lahkoto z glasbo napolnil manjši ali srednje velik prostor, čeprav so ti zvočniki bolj primerni za predvajanje na odprtem (manj odbojev med stenami, boljši je zvok). Charge 4 je zelo robusten in oblečen v trpežno tkanino. Malce grobega ravnanja bo zagotovo preživel, a zavoljo izpostavljenih membran pri straneh je z njim bolje ravnati nežno. Glasbo bo predvajal do 20 ur, baterijo 7500 mAh pa lahko uporabimo tudi za polnjenje drugih prenosnih naprav.

Bose SoundLink Revolve

Bose SoundLink Revolve
Bose SoundLink Revolve

Podobno kot Wonderboom 2 bo tudi SoundLink Revolve poskrbel, da bo zvok predvajan na vse strani pod kotom 360°. Gre za lep mali zvočnik, katerega ohišje je v veliki večini izdelano iz aluminija. Na žalost ni povsem vodoodporen (politje preživi, plavanje v bazenu pa ne), pa tudi z baterijo se ne more preveč hvaliti (12 ur predvajanja). SoundLink Revolve sicer cilja bolj na pozorne poslušalce, ki imajo radi čist in poln zvok. Temu primerna je tudi cena.

Sonos Move

Sonos Move
Sonos Move

Sonos je znan po tem, da izdeluje odlične zvočnike, in Move ni nobena izjema. Predstavili so ga nedolgo nazaj kot svoj prvi povsem brezžični zvočnik. Poleg zvoka vrhunske kakovosti Move ponuja tudi zvrhan koš različnih tehnologij. Najbolj izstopa pameten izenačevalnik, ki popravlja zvok glede na zvočne odboje in lego zvočnika v prostoru. Lahko ga uporabljamo tudi kot pameten zvočnik, saj podpira pametne asistentke, imetniki Apple naprav pa bodo veseli podpore AirPlay 2. Slabosti? Sonos Move tehta 3 kilograme ter stane okoli 400 evrov.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.