fbpx

Top 10: Kolesarjem najbolj prijazna mesta na svetu

Amsterdam

V kolikor razmišljamo o potovanju ali selitvi v tujino in je naše najljubše transportno sredstvo kolo, bi bilo najprej dobro preveriti, katera mesta sveta so kolesarjem najbolj prijazna.

Če je naše najljubše transportno sredstvo kolo in nam ljubljanske kolesarske steze (oziroma pomankanje le teh) povzročajo sive lase, si bomo ob pregledu kolesarjem najbolj prilagojenih mest na svetu zaželeli potovanja, če ne kar selitve v tujino.

10. Portland, ZDA

Portland
Portland
V hipsterski prestolnici ZDA si “in”, če voziš kolo in “out”, če sediš v avtu. Prebivalce mesta lahko opazimo voziti v velikih skupinah po poteh, ki nimajo popolnoma nič v zvezi s turističnimi točkami mesta. Pridružimo se jim!

9. Minneapolis, ZDA

Minneapolis
Minneapolis
Minneapolis ne slovi ravno po lepem vremenu, kar pa prebivalcev mesta nit ne moti. Kljub temu se namreč izjemno radi vsedejo na kolo, pohvalijo pa se lahko tudi s priznanjem za kolesarjem najbolj prijazno mesto v ZDA.

8. Kopenhagen, Danska

Kopenhagen
Kopenhagen

Prebivalci enega izmed najbolj slikovitih mest na svetu so izredno ekološko osveščeni. Kar tretjina namreč za najljubše prevozno sredstvo navede kolo.

7. Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam je eno izmed tistih mest, ki ima proge za kolesarje urejene skoraj bolje kot ceste. Vožnja kolesa je tu pravi užitek in je najboljša izbira za raziskovanje prelepih uličic.

6. Kuritiba, Brazilija

Kuritiba
Kuritiba
V južnem delu Brazilije se nahaja mesto, v katerem je kolesarjenje zaradi velikih zelenih površin pravi užitek.

5. Perth, Avstralija

Perth
Perth
Odlična infrastruktura avstralskega mesta je kolesarem izredno lepo naklonjena. Prav tako vreme, ki je v Avstraliji skoraj vedno lepo.

4. Kjoto, Japonska

Kjoto
Kjoto

V kolikor se hočemo izogniti pogostih zastojev, se je v modernem japonskem mestu bolje kot v avto vsesti na kolo in odpeljati mimo vseh, ki ure in ure čakajo v nepremični avtomobilski gneči. Takega mnenja je tudi vedno več prebivalcev mesta.

3. Berlin, Nemčija

Berlin
Berlin
Eno izmed najbolj prostornih evropskih mest vsekakor ni omejeno z ozkostjo ulic. Te so tako prostrane, da so idealne za kolesarje, ki jih je v mestu z vsakim dnem več. Kolo je tudi ena izmed najboljših izbir za ogled znamenitosti mesta.

2. Montreal, Kanada

Montreal
Montreal
Sneg in mraz Montrealčanov ne ovirata pri vožnji s kolesom. Ti namreč v kolesarjenju neizmerno uživajo. Kako naj ne bi, če pa mesto premore kar več kot 480 kilometrov dolgo kolesarsko stezo, ki jo ob snežnem metežu očistijo prej kot ceste.

1. München, Nemčija

Munchen
Munchen
Tudi eno najlepših nemških mest premore odlično urejene kolesarke poti. Ogled čudovitih znamenitosti bo s kolesom izredno lahkotna in zdrava izbira, na izbranih lokacijah lahko namreč dobimo kolesarske zemljevide, na katerih je izrisan kolesarksi načrt mesta z vsemi znamenitostmi vred.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!