fbpx

Top 15: kje je žuranje v Evropi najcenejše?

Top 15: kje je žuranje v Evropi najcenejše?

Ni skrivnost, da v Evropi vemo, kaj je dober žur. A kot pregovor pravi, veliko muzike, veliko denarja – vstopnica in dve pijači, pa smo že bankrotirali. Da ne bo tudi tvoj bančni račun presušil letošnje poletje, si oglej seznam top 15 krajev, kjer je žuranje v Evropi najcenejše. Na zdravje in seveda po pameti.

V vsakem evropskem mestu lahko brez težav najdeš kraj, v katerem bo zagotovljena žurka za pomnenje. Vprašanje je le, koliko bo nočno rajanje škodovalo tvojem žepu.

Če želiš združiti ugodno s koristnim, se potem moraš odpraviti v teh top 15 mest, kjer je žuranje v Evropi najcenejše po mnenju nizkocenovne letalske družbe Ryanair!

15. Vilna, Litva

Litva velja za žariščno točko baltskih držav, ko gre za nočno življenje. Četudi je mesto narejeno v slogu baročne arhitekture in srednjeveških ulic, je tudi dom številnih domiselnih barov in klubov, ki bodo zagotovili dobro zabavo. Nekoč najcenejše mesto v Evropi še kar vztraja pri nižjih cenah, zato žuranje ne bo izpraznilo tvoje denarnice.

View this post on Instagram

Get lost wandering around Vilnius and discover a little something that’s not in all the tourist guides. Keep an eye out for open gateways and pry your way into small courtyards. Put the map away – Vilnius Old Town is compact enough to explore it without one. 📸 Thank you @chorzewski_fotografia for this great shot! * * * #vilnius #govilnius #vilniussunset #vilniusnow #sunset #sunsetview #vilniuscity #vilniusiloveyou #vilnius🇱🇹 #vilniusgram #vilnius_inst #visitvilnius #lithuania #lietuva #visitlithuania #realisbeautiful #discovervilnius #travelph #travelislife #travelnow #nomads #topdestination #topdreamdestinations #topdestinationph #travelphotogram #architecturephotography #vilniusoldtown #europetravel #europe_pics #europe_greatshots

A post shared by Go Vilnius (@govilnius) on

Povprečna cena vstopnice v klub: od 10, 15 
Povprečna cena piva: od 3,00 €

14. Barcelona, Španija

Španija velja že nekaj let kot sinonim za nočno življenje. Barcelona vsako leto privabi v svoje kraje ljudi z vseh koncev sveta, saj je tam poskrbljeno za zabavo pod zvezdnim nebom, plaže, glasbo, ples, pijačo … VSE!

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop do 01.00
Povprečna cena piva: od 3,00 €

13. Bukarešta, Romunija

Bukarešta je neodkrit biser, ki ga je tudi slovenska publika dodobra vzljubila, predvsem mlajše generacije, ki se v njo odpravijo predvsem z organiziranim prevozom. Kraj je znan zaradi svoje eklektične klubske scene in zabav, ki jih najdete na vsakem koraku.

Povprečna cena vstopnice v klub: ponekod velja prost vstop, sicer stane vstopnica manj kot 5 €
Povprečna cena piva: od 1,60 €

12. Nica, Francija

Nica, ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Franciji, je raj za tiste, ki imajo radi animirano nočno življenje. Izbiraš lahko med klubih na plažah, vinskimi barvi, pubi … ali se odpraviš na bližnji Juan les Pins, ki te bo osupnil z najboljšo plažo in ambientom.

Povprečna cena piva: od 6,00 €

11. Lizbona, Portugalska

“Latino” krajem se ni moč izogniti, zato je tudi Lizbona raj za vse željne dobre zabave. To je mesto, ki dobesedno ne spi – ne glede na dan in čas v letu, boš vedno našel kraj za dobro zabavo. Zjutraj lahko uživaš v koktejlih ob plaži, nadaljuješ v podzemnih barih in zaključiš večer v najboljših klubih ob plaži.

Povprečna cena vstopnice v klub: cena vstopnice varira, saj je odvisno od tega, ali ste “primerni” za določen klub (pari, ki so ugledno oblečeni, lahko plačajo le 5 ali 10 € za vstop, medtem bo bo skupina glasnih fantov plačala tudi do 50 € na osebo. Pomembno je, da se oblečeš skladno s tem, v kateri klub greš.)
Povprečna cena piva: od 2,00 €

10. Palma de Mallorca, Španija

Cel svet jo pozna, zato ni skrivnost, da je Palma de Mallorca najboljše mediteransko mesto za žuranje. Med potepanjem skozi staro mestno jedro ne boš težko našel bara, v katerem si boš odpočil in začel svoj “žurerski pohod”. V mesto, ki promovira zabavo 365 dni v letu, se boš resnično težko imel slabo.

Povprečna cena vstopnice v klub: od 15 €
Povprečna cena piva: od 3,00 €

9. Atene, Grčija

Grčija je tudi danes top destinacija, kamor se odpravlja večina mladih na maturantske, absolventske in druge izlete. Znana je predvsem po svojih obmorskih krajih, v katerih je zagotovljena dobra zabava, a tudi v Atenah nihče očitno ne spi. Če imaš rad zgodovino in arhitekturo, bi bilo škoda, da si čez dan ne ogledaš več stoletij stare stvaritve, v večernih urah pa kar prosto po Prešernu. Četudi velja Grčija za turistično priljubljeno destinacijo, so cene razumne in lahko najdeš nekatere cenovno dostopne točke in klube, v katerih glasba igra do sončnega vzhoda!

https://www.instagram.com/p/BwXfm3XFx1P/

Povprečna cena vstopnice v klub: od 5 €
Povprečna cena piva: od 4,00 €

8. München, Nemčija

Četudi veljajo Nemci za delaven narod, se znajo očitno tudi zabavati. In v veliki meri je za dobro atmosfero v Munchnu kriv tudi Oktoberfest, ki je postal simbol tega mesta. Ne smeš torej pozabiti okušati bavarskega piva in obiskati podzemnih klubov, ki jih mesto ponuja. Zanimivi so tudi njihovi bari na strehah in pivnice.

Povprečna cena vstopnice v klub: že od 5 in 10 €
Povprečna cena piva: 0,5 l od 3,50 €

7. Talin, Estonija

Estonija se lahko pohvali, da je država z največjim številom žurerjev, pa tudi z razumnimi cenami. Talin je relativno majhno mesto, ki ima presenetljivo veliko gostiln in klubov, ki dajejo popolnoma nov pomen angleškem sloganu “cheap and cheerful”. Noč lahko preživiš v kleteh, jazz klubih, klubih z retro pridihom…

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima ob sredah prost vstop za ženske
Povprečna cena piva: 0,5 l od 4,00 €

6. Saint Julian’s, Malta

Saint Julian’s ima velik ugled, ko gre za žuranje in nikoli ne razočara. Če se namestiš v okrožju Paceville, boš lahko v eni noči izkusil vse čari nočnega življenja, ne da bi zapravil bogastva. S to lokacijo ne boš zgrešil, saj boš v centru dogajanja in ničesar ne boš zamudil!

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop
Povprečna cena piva: 0,5 l od 2,50 €

5. Lagos, Portugalska

Bilo bi nenavadno, da se na seznamu top 15 ne bi večkrat znašla Portugalska. Tokrat predstavljamo kraj Lagos, ki zagotovo ni za tiste, ki radi počivajo. To obmorsko naselje nikoli ne spi, turiste pa privlači s svojimi plažami, poceni pijačo in osupljivimi zabavami. Podnevi lahko piješ koktajl v bazenu, ponoči pa naredi odlom v klubu, ki bo vreden mačka.

View this post on Instagram

✳️🌅 Algarve Finest 🌅✳️

A post shared by Miguel Carabel (@miguel_carabel) on

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop, v boljših klubih stane vstopnica več kot 20 €
Povprečna cena piva: 0,5 l od 2,00 €

4. Praga, Češka

Če spremljaš slovenske ponudnike poceni potovanj ali izletov, potem veš, da je v zadnjih letih Praga izjemno priljubljena destinacija, ki jo Slovenci imajo radi, a tudi turisti iz vseh koncev sveta. Češka je raj za tiste, ki imajo omejen “budžet”. Pripravi se, da boš na češkem pil pivo, kot da je voda, saj so zabave v Pragi mokre sanje največjih žurerjev. Zjutraj, ko se boš vračal z zabave, si obvezno oglej Karlov most in se nasmej ob pomisli na to, koliko denarja si prihranil.

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop, vstopnica se plača, če nastopajo znani umetniki
Povprečna cena piva: od 0,60 € 

3. Budimpešta, Madžarska

Budapešta ima vse, kar mora veliko mesto imeti – skrite kotičke, glamurozne stavbe, odlične muzeje, raznovrstne restavracije in seveda najcenejše pivo na celini! Že od nekdaj je Budimpešta kraj za žuranje, ki ponuja edinstvene zabave v bazenih v številnih mestnih kopališčih, manjkalo pa ne bo niti eksotične pijače, zaradi katere bo izkušnja v tem kraju vse prej kot običajna.

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop, najnižja cena vstopnice od 3 in 5 €
Povprečna cena piva: od 1,30 €

2. Riga, Latvija

Staro mestno jedro Rige pospeši svoj utrip takoj, ko sonce zaide in se mesto prelevi v kraj z odštekanimi zabavami. Vsi klubi, gostilne in hoteli se nahajajo na enem okrožju, kar pomeni, da lahko v eni noči izkusiš vse čari nočnega življenja. V večini klubov je vstop prost, zato te zabava v mestu skoraj ne bo stala nič, če nisi ljubitelj pitja.

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop
Povprečna cena piva: 0,5 l od 1,90 €

1. Varšava, Poljska

Morda se ne boš takoj spomnil Varšave, ko pomisliš na žuranje, a to mesto je popoln kraj za tiste, ki bi radi združili ugodno s koristnim. Mesto je živahno, predvsem pa varčno. Ponavadi so bivanjske kapacitete med tednom polno zasedene, med vikendi pa so proste, kar pomeni, da se cene znižajo in lahko na vsakem koncu mesta najdeš poceni nastanitev.

Povprečna cena vstopnice v klub: večina klubov ima prost vstop, najniža cena vstopnice od 3 €
Povprečna cena piva: 0,5 l od 1,70 €

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.