Top 5 idej za vikend oddih v zadnjem trenutku!

Foto: Booking.com

Delovni teden se končuje, vi pa ravno razmišljate o tem, da si zaslužite vsaj kratek vikend oddih. Ena nočitev, kulinarično razvajanje, sproščujoč in umirjen vikend, v katerem boste napolnili baterije za naslednji delavni teden. Ponujamo vam nekaj čudovitih namestitev na najrazličnejših koncih Slovenije, tako lahko prav vsak najde tisto, ki mu najbolj odgovarja.

Domačija Firbas, Slovenske Gorice

Na tromeji Gornje Radgone, Cerkvenjaka in Sv. Jurija se nahaja idilična domačija Firbas, ki daleč naokrog slovi po domačnosti in prijaznosti. Domačija nudi odlično domačo kulinarično ponudbo in široko paleto namestitev, izbirate lahko med spanjem na seniku, dvema glamping hiškama in prostornimi ter lično opremljenimi apartmaji. Če potrebujete pobeg od norega sveta, so pri Firbasu pravi naslov, saj se vaš pogled spočije na okoliških travnikih in gričkih, osvežite pa se lahko tudi v domačem plavalnem bazenu. Navdušeni boste tudi nad domačo kulinarično ponudbo, ki sloni na domačih izdelkih in živilih okoliških domačij. 

Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice

V Dolenjskih Toplicah se skriva pravi kulinarični biser – Oštarija Herbelier, kjer boste razvajali brbončice z mojstrovinami kuharskega mojstra Roberta Gregorčiča. Ko boste napolnili želodčke z jedmi lokalnega značaja, pa se prestavite nekaj korakov stran, kjer najdete 12 okusno opremljenih apartmajev in sob. Prav vsaka soba nosi svoj podpis, oblikovalci so se pri tem naslanjali na številna zelišča, ki so zelena nit celotne nastanitve. Dan začnete s kraljevskim domačim zajtrkom, nato pa se lotite raziskovanja znamenitosti bogatega okolja in naravnih lepot bližnje reke Krke. 

Vila Triglav, Kranjska Gora

V neposredni bližini smaragdnega jezera Jasna stoji prijeten manjši hotel – Vila Triglav, mirna nastanitev kot nalašč za družinski oddih ali izlet v dvoje. Nudijo osem udobnih sob različnih velikosti, od dvoposteljne do suit, družinske sobe in apartmajev. Opremljene so s sodobnim pohištvom, skozi okna pa lahko občudujete jezero Jasna in vršace Julijskih Alp. V lepem vremenu lahko raziskujete okoliške znamenitosti, v slabem vremenu pa v zimskem vrtu srkate kavo ali pa se razvajate s plavanjem v pokritem bazenu in obiskom finske savne. Za otroke je na voljo tudi otroški kotiček, ki nudi veliko igre in kreativnost za najmlajše. 

Majerija, Vipava

Majerija, ki se nahaja lučaj iz Vipave, je nadvse priljubljena med ljubitelji dobre kulinarike. Kuhinja, ki je zmes tradicije in sodobnosti, se prilagaja letnim časom, lokalne sestavine pa poskrbijo za polnost okusa. V kolikor potrebujete umirjen oddih, je zatočišče v objemu zeliščnega vrta in vinogradov kot nalašč za vas. Ob kapljici dobrega vina in odlični hrani s podpisom kuharskega mojstra Mateja Tomažiča, boste namreč pozabili na vsakodnevne skrbi. Prava paša za oči so tudi sobe, ki jih nudi Majerija. Na voljo je deset dvoposteljnih sob, umeščenih pod zeliščni vrt, kar omogoča, da zvezdnato nebo opazujete kar iz udobne postelje. 

Dvor Vipolže, Goriška Brda

B&B Dvor Vipolže se nahaja v okusno prenovljeni briški kamniti hiši, ki nudi lično opremljene apartmaje in suite. Je odličen prostor za vse, ki potrebujete nekaj miru, saj se lahko ob posedanju v domačem burjaču prepustite ljubi knjigi, otroci pa bodo navdušeni nad čudovitim bazenom, ki je zrasel na vrtu za hišo. Butična nastanitev svoje goste razvaja s slastnim zajtrkom, ki ponuja slastne izdelke iz bližnjih kmetij, dan pa lahko preživite ob odkrivanju lepot Goriških Brd in tamkajšnje kulinarike. 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!