Top 8: popolnoma edinstveni božični sejmi v Evropi

Božič se približuje, mesta po Evropi pa se spreminjajo v čudežne zimske dežele. Mestni trgi tako počasi dobivajo obliko tradicionalnih alpskih vasic, ki ponujajo kuhano vino in umetniške izdelke. A vsi božični sejmi niso enaki. Za vas smo poiskali najbolj razburljive in nenavadne božične sejme, ki so kot nalašč za edinstvene praznične dni. Tukaj so popolnoma edinstveni božični sejmi v Evropi.

Tukaj so edinstveni božični sejmi, ki so vsekakor vredni vašega obiska.

Božični sejem Ravenna Gorge, Breitnau, Nemčija

https://www.instagram.com/p/BcNzMvOn0Rf/
Pod osupljivim viaduktom Ravenna Gorge v nemškem mističnem Schwarzwaldu se skriva božična vasica, ki vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev. Pravljična vasica leži v globoki dolini, lokalni obrtniki in zabavljači pa poskrbijo, da obiskovalci resnično začutijo Schwarzwald, eno najbolj priljubljenih nemških destinacij. Božični sejem ponuja tudi program za otroke, kar pomeni, da je obisk tega sejma odlična izbira tudi za družine. Sejem je letos odprt od 30. novembra  do 23. decembra.
hochschwarzwald.de

Christbaumwald im See, Milštatsko jezero, Avstrija

Christbaumwald im See, Milštatsko jezero, Avstrija
Christbaumwald im See, Milštatsko jezero, Avstrija

Uro iz Celovca se nahajata Milštatsko jezero in živahno naselje. Obdajajo ju zasnežene gore, zaradi strme obale jezera, ki spominja na fjorde, pa imamo hitro občutek, da smo nekje na Norveškem. V zimskih mesecih je ta obala prizorišče enega najbolj edinstvenih božičnih sejmov v Evropi Christbaumwald im See, kar pomeni ‘božični gozd na jezeru’. Očarljivi sejem s peščico stojnic poskrbi za intimno praznično vzdušje, obiskovalci pa lahko uživajo v kuhanem vinu ob odprtem ognju in opazujejo odsev božičnih lučk na vodi. Sejem je letos odprt od 29. novembra do 31. decembra.
millstaettersee.com

Božični sejem v jami, Valkenburg aan de Geul, Nizozemska


Valkenburg, živahno vasico blizu mesta Maastricht, velikokrat imenujejo skriti nizozemski dragulj. Letni božični sejem je eden najstarejših podzemnih sejmov v Evopi, poteka pa v globoki jami Velvet Cave, ki se nahaja pod očarljivim gradom Valkenburg. V jami je kapela iz 18. stoletja, ki ima navdušujoče stenske poslikave in skulpture, kar ustvari edinstveno praznično vzdušje. V Valkenburgu poteka tudi božična parada, in sicer vsako sredo in soboto zvečer. Božični sejem je letos odprt od 16. novembra do 30. decembra.
kerststadvalkenburg.nl

Tivoli Gardens, Köbenhavn, Danska


Slavna znamenitost zabaviščni park Tivoli Gardens se nahaja v srcu Danske, svoja vrata pa je prvič odprl leta 1843. Zadnjih 21 let gosti letni božični sejem, ki se po navadi začne sredi novembra. Goste ob prihodu pričaka kar sam Božiček, v nadaljevanju pa lahko uživajo v tradicionalni alpski vasici in božičnem sejmu, v baletu Hrestač, v parku s severnimi jeleni, v sprevodu pevskega zbora in v praznični hrani in jedači. Seveda pa ne smemo pozabiti na to, kar dela Tivoli Gardens tako priljubljenega skozi celo leto – zabaviščni park. Božični sejem letos poteka med 17. novembrom in 31. decembrom.
tivoligardens.com

Plavajoči božični sejem Schwimmender Christkindlmarkt, Vilshofen an der Donau, Nemčija

Schwimmender Christkindlmarkt, Vilshofen an der Donau, Nemčija
Schwimmender Christkindlmarkt, Vilshofen an der Donau, Nemčija

Zaspano mesto na vzhodu Bavarske je dom edinstvenega božičnega sejma, ki delno poteka na ladji. Največja zanimivost sejma – največje lesene jaslice na svetu, ki so dolge 20 metrov – se nahaja prav na ladji, medtem ko se večina stojnic nahaja na slikoviti obali Donave. Na sejmu boste našli tudi lokalne obrtnike in umetnike s spodnje Bavarske, ki na sejmu vsako leto predstavijo svoje izdelke in demonstrirajo tradicionalne metode, s katerimi jih izdelajo. Božični sejem je letos odprt od 30. novembra do 2. decembra, od 7. do 9. decembra in od 14. do 16. decembra.
vilshofen.de

Zürcher Christkindlimarkt, Zürich, Švica


Eden najbolj znanih švicarskih božičnih sejmov poteka na glavni železniški postaji v Zürichu. A niso le potniki tisti, ki poskrbijo za živahno vzdušje – s približno 150 stojnicami je Zürcher Christkindlimarkt eden največjih božičnih sejmov v Evropi, ki poteka v zaprtem prostoru. Z dobrimi 15 metri je osrednja točka sejma čudovito okrašeno božično drevo, ki ga krasi več kot 6000 kristalnih okraskov. Božični sejem si lahko letos ogledate med 22. novembrom in 24. decembrom.
christkindlimarkt.ch

Lieseberg, Göteborg, Švedska

https://www.instagram.com/p/BqnMxwxnow_/
Največji božični sejem na Švedskem najdete v zabaviščnem parku Lieseberg. Znan je po svojih lesenih vlakcih smrti, pozimi pa postane praznična dežela, ki privabi več tisoč obiskovalcev. Ti si lahko ogledajo več kot 80 stojnic in obiščejo del sejma Designtornet, ki je posvečen umetnosti in obrti. Ko obiskovalci končajo z nakupovanjem, se lahko prepustijo adrenalinskim pustolovščinam. Božični sejem vas letos pričakuje od 29. do 30. novembra, od 1. do 2., od 5. do 9., od 11. do 23. in od 26. do 30. decembra.
liseberg.com

Božičkova vas, Rovaniemi, Laponska, Finska

View this post on Instagram

Три заветных желания в один день не исполняются🙈 • Основной причиной нашей поездки в Финляндию – увидеть Aurora Borealis, по-нашему – северное сияние🌌 Вчера ночью совершили ниндзя вылазку на «наблюдательный пункт». Ниндзя, потому что только так я себя могу назвать, одев Егора в зимний комбез, ботинки, переместив его в авто-кресло, вернувшись, сделать все в обратном порядке, чтоб он даже глазик не открыл и дальше сопел в две дырки!🦸🏽‍♀️ Как вы уже могли догадаться, хрен нам, а не Аврора🤦🏽‍♀️ Последний шанс у нас будет завтра ночью… Вообще, на что мы рассчитывали, отправляясь на север всего на 2 ночи😅 Минимум нужна неделя, чтоб хоть в одну из ночей повезло… • Ну и ладно, зато я потрогала Санту (Йоуллопукки), он классный! И ооооочень большой!🎅🏼 • П.С. Много вопросов приходит про цены данного мероприятия. Обязательно напишу пост после того, как вернемся домой. Все-все напишу подробно😋 . . . . #finland #lapland #photography #lifestyle #финляндия #лапландия #visitfinland #lr_forgood #instagood #love #photooftheday #fashion #photooftheday #photoforlike #followmenow #photosinbetween #bandofun #abmlifeincolorful #theeverygirl #peoplescreative #visualcrush #bloggervibes #reindeers #dreamscometrue #santaclausvillage #santaclausvillagerovaniemi #rovaniemi

A post shared by Ани, просто Ани (@ani.levshina) on


Popolna lokacija za božični sejem je prav gotovo Rovaniemi, prestolnica Laponske in uradni dom Božička. Božičkova vas se nahaja znotraj arktičnega kroga in je odprta celo leto, kar pomeni, da lahko obiskovalci uživajo v božiču 365 dni v letu. Na 400 kvadratnih metrih lahko opazujejo finske božične tradicije, medtem ko lahko otroci obiščejo tovarno igrač, kjer delajo škrati. Tisti, ki radi nakupujete, lahko pričakujete vrsto izdelkov – od lokalnih rokodelskih umetnin do vrhunskih finskih oblikovalskih izdelkov, ki jih lahko pošljete kar z Božičkove Pošte.
santaclausvillage.info

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kje so najboljši bazeni in vodni parki v Sloveniji?