Top kreacije iz Ljubljana Fashion Week-a jesen-zima 2015/2016

Draž, Ivan Rocco in JSP Foto: Jure Makovec

Pred dnevii se je zaključil 4-dnevni Ljubljana Fashion Week, ki se je prvič odvil v samem osrčju mesta. Kongresni trg se je tako začasno spremenil v modno oazo kolekcij slovenskih in tujih oblikovalcev. Za vas smo budno spremjali prihajajoče trende, ki si jih lahko ogledate v izboru najboljših kreacij.

Med 12. in 15. aprilom je Ljubljana Fashion Week na Kongresnem trgu prinesel pester nabor modnih kolekcij, ki so poskrbele za napovedi trendov za jesen-zimo 2015/2016. S premikom osrednjega dogajanja v strogo središče mesta se je Ljubljana pridružuila tujim modnim prestolnicam, ki v času predstavitev prihajajočih trendov živahno utripajo z modo.

Predstavilo se je več kot 20 modnih znamk iz Slovenije pa tudi Hrvaške, Makedonije in Srbije:
Akultura, Almirasadar, Ana Jelinič, Draž, EBER krznarstvo, JSP, MAJA FERME FASHION, maja štamol, MÊHLÊ, Miro Misljen, PRINCIP, Tanja Zorn, SENS, Sofia Nogard, Squat (Dajana Ljubičić, Ivan Rocco, Natasa Persuh, Petja Zorec) in Young@Squat ter Milica Vukadinovic (Srbija), Irina Tosheva (Makedonija) in MARINADESIGN (Marina Obradović, Hrvaška).

Poleg naštetih so se s svojimi kreacijami na Ljubljana Fashion Week, ki je letos potekal pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, predstavili tudi študentje vseh letnikov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot projekt v prvem semestru pa so študentje ustvarili tudi novo modno znamko Kick by Olimpija, pod katero so oblikovali vzorce, oblačila in modne dodatke za nogometni klub Olimpija Ljubljana. Kolekcijo so uspešno sprehodili tudi po sredini pisti na Ljubljana Fashion Week.

Celotno dogajanje na minulem Ljubljana Fashion Week smo povzeli v prihajajočih trendih jesen-zima 2015/2016, ki se jih lahko naužijete v spodnjem izboru najboljših kreacij že uveljavljenih modnih oblikovalcev in znamk.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Verižica za zaščitno masko kot praktičen in stajliš modni dodatek