fbpx

Tour Odeon – apartma v vrednosti 250 milijonov dolarjev

Tour Odeon

Zgodba z naslovom Tour Odeon se je pričela leta 2009 in od začetka pluje bo burnem morju. V tej najbolj luksuzni stolpnici v evropi najdete apartma, za katerega zahtevajo minimalno 250 milijonov dolarjev.

V osemdesetih letih je namreč tedanji monaški princ Rainier prepovedal visoke stavne ob obali, češ da bodo nebotičniki neposredno ob obali uničili vizualno podobo mesta. Morda se ni motil, a njegovega sina Alberta očitno očetove skrbi prav nič ne brigajo. Leta 2009 je daj zeleno luč in pričelo je nastajati igrišče za milijonarje, ki naj bi zaključno fazo doseglo v drugi polovici leta 2014.
Prebivalci sicer tej odločitvi od pričetka nasprotujejo, a glede na to, da Tour Odeon že prav ponosno stoji, lahko predpostavljamo koliko besede so imeli pri tem.

Tour Odeon, ki bo s svojimi 49-timi nadstropji drugi najvišji nebotičnik na mediteranski obali, ima 70 luksuznih apartmajev, dva dupleksa in luksuzen apartma v gornjih petih nadstropjih, tako imenovani penthouse. Vsa stanovanja so nadstandardne velikosti, imajo 24/7 oskrbo, pogled na morje in teraso, spa center, telovadnico, več bazenov … Gotovo ni potrebno poudariti, da so namenjena super bogatim.

Češnja na smetani pa je omenjeni penthouse, kjer se luksuz iz spodnjih nadstropij preseli na novo raven. Njegovemu kupcu moramo dodati še en super (supersuperbogat), kajti zna se zgoditi, da bo to najdražji penthouse na svetu, v vrednosti minimalno 250 milijonov dolarjev! Posebej velja izpostaviti njegov infinity bazen, katerega opisi so – ko vidimo fotografijo – enostavno brezpredmetni.

Pa le ni vse tako popolno, do pred kratkim so namreč uspeli prodati le 18 stanovanj, očitno obstaja meja tudi pri največjih bogataših. A gradnja še ni zaključena in prav gotovo do prihodnjega leta še koga zamika ”unikatna izkušnja življenja v ultimativnem domu”, kot projekt prodajajo agenti.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
www.odeon.mc

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!