Toyota Aygo: estetsko prenovljeni malček

Toyota Aygo
Zadnjič posodobljeno: :

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je prenova zelo površinska, se za njo skriva več kot le nova barva in spremenjen prednji del avtomobila. Približno štiri leta po predstavitvi druge generacije Toyote Aygo smo dočakali njeno prenovo, kjer je še vedno v ospredju motiv v obliki črke "X".

Čeprav ima Toyota Aygo črko “X” za svoj podpis, so bile spremembe okoli prednjega dela naravnane v smer, da bi Aygo postal bolj sofisticiran. Prednji žarometi se lahko pohvalijo z LED svetlobno tehnologijo in dodajo avtomobilu tisto bolj resno noto in nov svetlobni podpis. S strani je Aygo praktično kopija predhodnika, s to razliko, da so zadnje luči drugačne. Tudi te so v LED-tehnologiji in poživijo zadek avtomobila. Da se bo vaš Aygo razlikoval od ostalih, so na voljo novi dizajni 15-palčnih litih platišč in barvi karoserije Magenta ter Blue.

Notranjost ponuja več različic oblazinjenja in novo osvetlitev, ki ohranjajo stvari sveže. Sicer pa ostajajo največje spremembe očem nevidne, jih boste pa zagotovo zaznali z drugimi čutili. Občutno se je zmanjšal hrup v kabini, prav tako tresljaji zaradi večje količine izolirnega materiala. Sprememb je bil deležen tudi litrski 3-valjni motor, ki ima 72 konjskih moči. Malček od 0 do 100 km/h pospeši v 13,8 sekunde in doseže maksimalno hitrost 160 km/h.

V duhu modernega časa bo imela Toyota Aygo posebno Eco različico, ki bo imela daljšo peto in šesto prestavo za večji prihranek goriva. Temu primerno so Ayga odeli v pnevmatike z manjšim kotalnim uporom, mu vgradili sistem start/stop in izboljšali aerodinamiko. V Ženevi se bo Aygo predstavil z opremo x-play in x-clusiv, občasno pa bo v posebnih akcijah na voljo tudi oprema x-cite in x-trend.

Galerija – Toyota Aygo

Dodatne Informacije

Več informacij:
toyota.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Stara duša na čisto energijo: Zero Labs razkriva električnega klasika Land Rover