fbpx

Trajnostni modni projekt shirting 03

Moda je v stalnem gibanju, spreminja se iz minute v minuto in nenehno ponuja novosti. Aktualni modni trendi hitro zastarajo, modna industrija pa nas potiska v nenehno potrošnjo oblek. Kot alternativa temu je nastal shirting …; trajnostni modni projekt, ki daje prednost počasni in družbeno odgovorni modi ter plete mrežo odnosov, preko katerih srajce potujejo od uporabnika do uporabnika.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Galerija Kamera, Center urbane kulture Kino Šiška
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost

shirting … je proces, ki ustvarja priložnost za oblikovanje drugačne skupnosti. Skupnosti, ki kritično razmišlja o že sprejetih modnih normah in jih ponovno ovrednoti, s čimer gradi odnose onkraj logike potrošništva.

shirting … se je pričel januarja 2014 s predstavitvijo prve srajce – shirting 01 – na razstavi Reforma, nadaljeval pa s shirting 02, ki vključuje nadaljnjih osem srajc. Vse srajce so že v obtoku in potujejo od uporabnika do uporabnika. Tretja edicija projekta – shirting 03, ki je del programa BIO 50 : ZDAJ – gre še korak dlje. K sodelovanju so bili povabljeni priznani slovenski modni oblikovalci. Vsak izmed njih je oblikoval eno unikatno srajco, ki jo bo kot prvi uporabnik nosil na otvoritvenem dogodku. V nadaljevanju bo srajco predal naslednjemu uporabniku in ta naslednjemu in ta spet naslednjemu … in tako ustvaril verigo shirtanja.

shirting03
shirting03

Na razstavi shirting 03 bo lansiranih devet novih srajc, ki jih je oblikovalo devet domačih modnih oblikovalcev. Vsak je v srajco vnesel svoje razmišljanje in svojo vizijo. Več pa vam bodo razkrili na sami otvoritvi dogodka.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.facebook.com/shirting01www.km3.it/shirting

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!